Cotonogite de rusoaice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tina Thompson (centru) a luat multe coate de la rusoaice
Tina Thompson (centru) a luat multe coate de la rusoaice

În primul tur al din sferturile de finală ale FIBA Eurocup, MCM Târgovişte - Dinamo Kursk, scor 75-57. La final, fetele lui Cătălin Tănase s-au plâns de jocul dur al adversarelor şi se gândesc cu îngrijorare la confruntarea din Rusia.

Era 17 şi 30 minute, iar Sala Sporturilor din Târgovişte era neîncăpătoare. Fanii începuseră să strige cât îi ţineau puterile. „Uite-le, uite-le , uite campioanele!" montându-le pe elevele lui Cătălin Tănase pentru o confruntare, care avea să fie foarte dificilă. Aşa a şi fost, pentru că MCM şi-a impus jocul încă din primele momente, cu faze ofensive purtate în viteză şi pătrunderi spectaculoase semnate Shay Doron şi Anne Marie Părău. De partea cealaltă, echipa vizitatoare a dominat clar duelurile sub panou, prin Jillian Robbins (16p şi 7 recuperări) şi Donnette Snow (11p şi 5 recuperări).

Evoluţia bună a târgoviştencelor a fost umbrită de momente inexplicabile de relaxare. Însuşi antrenorul echipei noastre, Cătălin Tănase a recunoscut că fetele nu sunt capabile să rămână concentrate timp de 40 de minute. El a exemplificat această atitudine prin gestul ciudat al Tinei Thomposn, care în ultima secundă a partidei a uitat practic să arunce mingea la coş.

Boriga: „Ne-au cotonogit"

Formația din Kursk şi-a pus foarte bine în valoare diferenţa clară de gabarit, pe toată durata meciului, practicând un joc la intimidare cu foarte multe faze în care şi-au lovit adversarele, dar au beneficiat de clemenţa arbitrilor. „Ne-au cotonogit! Dacă aici au intrat atât de dur mă întreb ce va fi la Kursk", a declarat pentru „Adevărul de Seară", Monika Boriga. Pe aceeaşi lungime de undă a fost şi de Shay Doron, cea care a părăsit sala cu o contuzie la gleznă, declarând indignată că arbitrii au fost prea indulgenţi.

Tănase încrezător

Pentru prima dată, în acest sezon de cupe europene, tehnicianul Cătălin Tănase şi-a lăudat elevele pentru sacrificiul şi agresivitatea de care au dat dovadă, dar a avertizat că la Kursk va fi infinit mai greu. „Cu siguranţă încă nu suntem calificaţi. Nici dacă am fi câştigat la 30 de puncte nu aş fi spus asta. La Kursk trebuie să evoluăm cel puţin la fel de bine pentru a merge mai departe", a declarat Tănase. Diferenţa de 18 puncte înregistrată aseară nu asigură o deplasare liniştită în inima Rusiei, dar este cu siguranţă un avantaj substanţial luat de MCM. În cazul obţinerii calificării, după returul din 25 februarie, MCM va da piept în semifinale, cu învingătoarea dublei dintre Sony Athinaikos (Grecia) şi Dinamo Moscova (Rusia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite