Peste 1.100 de jucatori la Sport Arena Streetball

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecerea la profesionism s-a facut cu succes la Sport Arena Streetball, cel mai tare campionat de baschet de strada din Romania.

Noul regulament, aprobat de catre Ferderatia Internationala de Baschet (FIBA) pentru turneele de 3 la 3, a fost excelent primit de catre participanti. In plus, pentru prima oara in istoria competitiei nu a existat restrictie in ceea ce priveste numarul jucatorilor de Divizia A care pot fi prezenti intr-o echipa.

A rezultat unul dintre cele mai spectaculoase turnee, meciuri decise de aruncari in ultima secunda, faze care au electrizat tribunele, pe scurt un inceput de sezon 2011 cum nu se putea mai bun.

Vezi super Galerie Foto de la primul turneu

Adrian Bente aka Superman, venit special de la Timisoara pentru concursul de slamdunk a plecat acasa cu trofeul, culmea, cu trenul, la cuseta, desi in viata de zi cu zi este controlor de trafic aerian. A controlat insa perfect mingiile care au zburat deasupra inelului si nu le-a dat nicio sansa in finala „Turcului zburator", Oynur Musledin si lui Vlad Muscurel.

image

All Star Game-ul, la care a fost prezent si fostul capitan al echipei nationale de baschet, Virgil Stanescu, a fost unul inedit. O selectionata a celor mai buni baschetbalisti de la Sport Arena Streetball, s-a duelat cea mai cunoscuta echipa de fotbal american din Romania, Bucharest Warriors. Baschetbalistii au vazut ce inseamna sa porti echipamentul de protectie specific fotbalului de peste ocean dar au raspuns provocarii si au marcat cosuri de senzatie.

image

Au oferit o lectie de viata membrii echipei de baschet in scaun cu rotile „Motivation" care vor fi si in acest an alaturi de Sport Arena Streetball pentru a demonstra ca baschetul poate fi un mod de a depasi momentele dificile ale vietii.

image

Cele trei zile de baschet, in care vremea extraordinara a tinut cu jucatorii si cu organizatorii, s-au incheiat duminica seara tarziu cu festivitatea de premiere, nu inainte ca Pensionarii Asigurati, una dintre echipele de traditie de la Sport Arena, sa castige finala mare de la plus 18 ani cu formatia Castorii, scor 17-16.

Divizionarul A Silviu Lupusavei, „pensionar" la acest turneu, a castigat duelul din finala cu Hristu Sapera, antrenorul nationalei de 3 la 3 care la World Children Games a castigat medalia de aur pentru Romania, acum in postura de jucator.

image

Lupusavei a reusit si cosul turneului, o aruncare de la mare distanta, cu doi aparatori asupra sa, in ultima secunda a semifinalei, cu care si-a calificat echipa in finala turneului.

Chiar daca doar 200 de echipe s-au putut inscrie la turneu, asa cum se va intampla la fiecare dintre cele patru ale sezonului regulat, numarul celor deja inscrise pe site-ul oficial al competitiei, www.3la3.ro, este mult mai mare. Potrivit ultimelor statistici, deja peste 1.100 de jucatori s-au inregistrat in baza de date de pe site si vor putea participa la oricare dintre turneele urmatoare.

Turneul al doilea va avea loc intre 17 si 19 iunie.

Castigatorii Sport Arena Streetball 2011, Turneul 1:
Masculin -14: Bizonii
Feminin -18: Fluffy
Masculin -18: Echipa Team
Feminin +18: Still Us
Masculin +18: Pensionarii Asigurati
Masculin +35: Bob's Squad
Slam Dunk: Adrian Bente
Sarpele: Horea Radu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite