Baschet: Steaua, duel de foc cu giganții belgieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steliștii speră să se bucure de victorie în această seară
Steliștii speră să se bucure de victorie în această seară

Steaua Turabo București joacă în această seară cu Antwerp Giants din Belgia în etapa a doua din cadrul grupelor FIBA Eurochallenge Cup. ”Giganții” belgieni au ajuns anul trecut până în sferturile de finală ale competiției. Meciul este în direct la Sport.ro de la ora 19.00.

Steaua Turabo are neapărată nevoie de victorie în această seară pentru a putea rămâne cu șanse mari în cursa pentru calificarea în faza următoare a competiției. După înfrângerea  drastică din prima etapă, în deplasare cu Dinamo Moscova, scor 88-60, steliștii și-au mai recăpătat tonusul în campionat cu un succes zdrobitor la Iași, unde au învins cu 103-55 pe Poli.

Stănescu, Căruțașu și ceilalți dau piept cu o echipă care a fost de zece ori campioană a Belgiei, însă ultimul titlu a venit în anul 2000. Giants au ajuns anul trecut în sferturile de finală ale FIBA Eurochallenge iar în prima etapă din acest sezon au învins, pe teren propriu, pe Kuban Krasnodar, 87-83, după două reprize de prelungiri. Belgienii vin după o victorie de senzație în campionatul intern, unde în ultima etapă au trecut de Spirou Charleroi, liderul clasamentului. Cei de la Charleroi au înregistrat săptămâna trecut primul succes în Euroligă, învingând pe Real Madrid.

Giants se bazează pe cinci jucători americani, unul tunisian, restul lotului fiind completat de jucători belgieni, iar antrenor este Eddy Casteels, cel care în vară a condus prima reprezentativă a Belgiei spre calificarea la turneul final al Campionatului European de baschet masculin, ediţia 2011.

Steliștii implicați în acțiuni caritabile

Înaintea meciului, echipa militarilor va organiza un moment special prin care va anunţa parteneriatul cu fundaţia Autism România, Steaua urmând să se implice în dezvoltarea primului Centru Multifuncţional pentru Tinerii cu Autism din România, susţinând campania de strângere de fonduri.

Așa cum s-a întâmplat la aproape fiecare meci al bucureștenilor, din tribune nu vor lipsi nici vedetele, care au învâțat deja drumul către tribuna oficială a arenei din incinta Regimentului de Gardă ”Mihai Viteazul”. Sunt așteptați la meci Petre Marin, Victor Ponta, Liviu Vârciu sau trupa Vunk iar atmosfera din pauze va fi întreţinută de majoretele de la şcoala de dans MondoDance.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite