Florina Pașcalău a părăsit clinica unde a fost operată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea română de baschet Florina Pașcalău a părăsit ieri seară, clinica Poggio del Sole din Arezzo, acolo unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la genunchiul stâng, în 12 martie. Recuperarea ei va dura circa şase luni.

Potrivit site-ului oficial al FR de Baschet (www.frbaschet.ro), doctorul Giuliano Cerulli s-a declarat mulţumit de modul în care a descurs operaţia, dar i-a recomandat sportivei să urmeze, pentru o vreme destul de lungă, un program de refacere. “După mai multe investigaţii medicale, s-a ajuns la concluzia că este imperios necesară o intervenţie chirurgicală. S-a constat o  ruptură de ligament încrucişat anterior, o ruptură de menisc şi o rupture de ligament colateral. Practic, le-am făcut pe toate. Acum stau în pat şi trebuie să stau 15 zile fără să pun piciorul jos. Va urma o perioadă lungă de recuperare, de aproximativ şase luni”, a declarat jucătoarea pentru frbaschet.ro

Baschetbalista originară din Cluj s-a accidentat grav, la genunchi, cu şase secunde înaintea finalului meciului cu fosta sa echipa, ERG Priolo. Ea a încercat o recuperare, iar la revenirea pe sol a călcat pe piciorul unei adversare, moment în care genunchiul ei a cedat.

Florina Paşcalău este prima jucătoare din România, care a fost draftată în SUA, în WNBA, iar de anul trecut joacă la Cras Taranto. Accidentarea sa a survenit în meciul disputat chiar împotriva echipei la care a jucat mai multe sezoane înaintea transferului la Taranto.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite