Baschet: Serbia detonat bomba la Mondiale - Spania acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de baschet masculin a Serbiei a reuşit să elimine campioana mondială, europeană şi vicecampioana olimpică Spania în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Turcia, scor 92-89, după un meci fabulos.

Update: Serbia va juca în semifinale cu Turcia, care a zdrobit Slovenia în al doilea sfert de finală, scor 95-68. Turcii sunt la cea mai bună performanță din istoria participărilor la Campionatul Mondial. 

Acum un an sârbii pierdeau în finala Eurobasket în faţa spaniolilor la 22 de puncte. Un sezon competiţional a însemnat enorm pentru mânjii antrenaţi de Dusan Ivkovici care acum au trimis acasă una dintre marile favorite ale Campionatului Mondial.

"Bum, bum, bum, Kalashnikov....", a fost melodia care a răsunat în arena din Istanbul imediat după încheierea partidei. În acelaşi stil, Milos Teodosici a fost omul care a doborât campioana en-titre cu o "bombă" de la trei puncte, peste Jorge Garbajosa, când mai erau doar trei secunde de joc şi scorul era egal 89-89. Spaniolii s-au pripit pe repunerea imediat următoare şi au pierdut mingea, irosind şansa unei aruncări care ar fi putut trimite meciul în prelungiri.

Vezi finalul incandescent cu comentariul sârbesc:

Finalul partidei i-a dus aproape de infarct pe suporterii sârbi, favoriţii lor irosind într-un minut şi jumătate un avantaj de opt puncte. Fernandez, Garbajosa şi Marc Gasol au marcat coşuri uriaşe pentru Spania iar Kesely i-a ţinut la distanţă pe adversari cu un coş de trei puncte pentru 89-84. Apoi "La bomba" Navarro şi-a intrat în rol pentru 89-87, tot el pasând decisiv la Marc Gasol pentru 89-89, când mai erau 25 de secunde din joc, pregătind astfel terenul pentru un final de extaz pentru sârbi.

Kesely şi Velickovic au fost principalii marcatori pentru Serbia, cu câte 17 puncte, în timp ce Nenad Krstici a totalizat 9 recuperări. Savanovici a contribuit şi el în momentele cheie ale jocului, aducând alte 14 puncte pentru Serbia.

Spania s-a bazat pe "extraterestrul" Juan Carlos Navarro, marcator a 27 de puncte în timp ce Garbajosa a încheiat cu 18 puncte. Spaniolii au fost deficitari la apărarea de pe semicerc, primind 15 coşuri de trei puncte din partea sârbilor, care au avut un procentaj de 50 la sută din spatele semicercului.

Pau Gasol, marele absent pentru Spania, era stană de piatră la finalul partidei, aproape cu lacrimi în ochi, după ce a comentat partida pentru un post de televiziune spaniol. Absenţa lui Gasol a fost marea diferenţă la interior pentru Spania, faţă de finala europeană de acum un an, fratele său Marc sau Fran Vasquez, nereuşind să suplinească viziunea în joc pe care o are campionul NBA de la Los Angeles Lakers. 

Joi: SUA-Rusia și Argentina-Lituania

Celelalte două sferturi de finală se vor disputa joi. De la ora 18.00 are loc partida dintre Statele Unite și Rusia iar de la ora 21.00 se dispută meciul dintre Argentina și Lituania. Ambele partide sunt transmise în direct de Sport 1.

Calculele hârtiei duc către o a doua semifinală între Statele Unite și Argentina. Sud-americanii i-au învins pe nord-americani la Atena, în 2004, în finala olimpică.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite