Baschet: La 20 de ani a câştigat tot în Europa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ricky Rubio, conducătorul de joc al Barcelonei
Ricky Rubio, conducătorul de joc al Barcelonei

Ricky Rubio, puştiul minune al baschetului spaniol, şi-a adăugat recent în plamares ultimul trofeu care îi mai lipsea în Europa: un titlu de campion naţional, pe care l-a câştigat alături de Barcelona. La 20 de ani, Rubio a obţinut deja toate trofeele posibile.

Regal Barcelona a câştigat marţi titlul de campioană naţională a Spaniei, învingând în meciul al treilea, cu scorul de 64-55, pe Bizkaia Bilbao şi punând capăt finalei cu scorul general de 3-0.

Era singurul trofeu care îi lipsea conducătorului de joc al catalanilor, Ricky Rubio, care, la numai 20 de ani, a câştigat tot ce se putea în baschetul european. Rubio este campion cu naţionala Spaniei, la Eurobasket 2009 şi a câştigat toate cele trei competiţii europene intercluburi: FIBA EuroCup, cu Joventut Badalona în sezonul 2005-2006, ULEB Cup (actuala EuroCup), în sezonul 2007-2008 tot cu Joventut şi Euroliga, în sezonul 2009-2010 cu Barcelona. El a mai câştigat în Spania şi Cupa Regelui şi Supercupa, ambele cu Barcelona.

Considerat puştiul minune al baschetului spaniol, dar şi a celui european, Rubio deţine recordul precocităţii în liga ACB (campionatul spaniol) unde a debutat la doar 14 ani. Meciul cu Bilbao a fost ultimul pentru Rubio în Spania, el urmând să se prezinte din sezonul viitor la Minnesota Timberwolves, echipa care l-a selectat acum două sezoane de pe poziţia a 5-a a draftului NBA.

El a fost numit de trei ori cel mai bun tânăr jucător european al anului, în 2008 a fost desemnat cel mai bun jucător european al anului (Mr. Europa) de către publicaţia italiană Superbasket şi a fost în 2006, MVP-ul campionatului european de juniori U16, când în finală a reuşit o linie statistică fabuloasă cu 51 de puncte, 24 de recuperări, 12 pase decisive şi 11 intercepţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite