Baschet: Drumul spre Alcatraz a trecut prin Penitenciarul Rahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hristu Șapera, din București este Red Bull King of the Rock, România, 2011 și va reprezenta pentru prima oara țara noastră la finala mondială care va avea loc la 24 septembrie pe insula Alcatraz. Evenimentul din Statele Unite va fi prezentat de superstarul Rajon Rondo, de la Boston Celtics, campion NBA în 2008.

Alături de alți 63 de jucători din SUA, Canada, Spania, Franța, Lituania, Slovenia, Serbia, Ucraina, Turcia și Israel, Hristu va face tot ce-i va sta în putință pentru a ajunge Red Bull King of the Rock.

Vezi aici SUPER GALERIE FOTO de la finala disputată în Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova!

La turneul final, care a reunit cei mai buni jucători de unu la unu din România, desemnați după turneele de calificare de la Timișoara, Cluj și București, Șapera a învins în finala disputată în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranță Rahova un alt bucureștean, Mihai Bordei.

”A fost o experiență cu totul inedită, nu am jucat niciodată baschet într-o închisoare. A fost un turneu extraordinar. Baschetul unu la unu are reguli simple, câștigi sau pleci acasă! Sunt fericit că voi putea reprezenta România pe insula Alcatraz", a declarat câștigătorul imediat după încheierea finalei.

După meciuri pe muchie de cuțit, trei dintre ele încheiate după prelungiri, dueluri aprige și nenumărate coșuri spectaculoase, Șapera a fost de neoprit în finală și a obținut marele premiu, biletul pentru insula Alcatraz, dar și un trofeu pe masură. Acesta reprezintă o minge de baschet din metal, de peste doua kilograme cu o catușă, numai bună de purtat la picior asemenea deținuților din trecut. Și asta pentru că finala de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova a fost doar „încălzirea". La Alcatraz supraviețuirea va fi mult mai dificlă.

Alături de Hristu Șapera, au mai participat la acest turneul final Gyori Aref și Andrei Ghiriș, finaliștii calificărilor din Timișoara, cei doi jucători care au ajuns în ultimul act la Cluj Napoca - Dan Rogojan si Nicu Foalea și alți trei calificați în urma preliminariilor din Capitală - Razvan Popa, Mihai Bordei si Florin Zarojanu.

Șapera, 30 de ani, a jucat mai multe sezoane în Divizia A, pentru Rapid București iar de doi ani evoluează în divizia secundă, la Granitul București. În paralel Hristu și-a început și cariera de antrenor, fiind în sezonul recent încheiat secund la echipa CSM București, din Divizia A. Un pasionat al baschetului de stradă, acolo unde a și început de altfel să practice acest sport, Șapi, cum îi spun apropiații, participă de fiecare dată când are ocazia la turneul Sport Arena Streetball, de baschet trei la trei. Anul acesta, în calitate de antrenor, Șapera a fost alături de juniorii care au reprezentat România la World Children Games, unde tricolorii au câștigat medalia de aur la baschet trei la trei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite