NBA: Suns învinge Spurs în seria sângeroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disputele din playoff dintre Phoenix Suns şi San Antonio Spurs şi-au continuat istoria sângeroasă duminică seară, când Suns a obţinut victoria în meciul patru, scor 107-101, şi s-a calificat, cu 4-0 la general, în finala Conferinţei de Vest.

Conducătorul de joc al celor de la Suns, Steve Nash a jucat ultima parte a meciului cu şase copci la arcadă şi cu ochiul drept aproape închis după un cot primit de la Tim Duncan. Acest lucru nu l-a împiedicat însă să marcheze 10 dintre cele 20 de puncte ale sale în această perioadă, cu pleoapa ochiului umflându-se din ce în ce mai tare.

Marea rivalitate dintre cele două echipe a dus de fiecare dată la meciuri jucate la limita regulamentului, presărate de evenimente asemănătoare celui descris mai sus. Steve Nash a mai fost odată victimă în 2007, tot în semifinalele Conferinţei de Vest, când a primit un cap în nas de la Tony Parker, şi a suferit o fractură de piramidă nazală.

În ciuda accidentării lui Nash, victoria celor de la Suns şi calificarea lor în finala Conferinţei de Vest este cu atât mai dulce cu cât Spurs i-au eliminat de fiecare dată din playoff în ultimele patru întâlniri.

Aseară Amare Stoudemire a totalizat 29 de puncte şi 5 recuperări, Nash a încheiat cu 20 de puncte, 9 pase decisive şi 4 recuperări iar rezerva Jared Dudley a contribuit cu 16 puncte la succesul echipei din Arizona. Cu toată că au avut şase jucători cu cel puţin 12 puncte marcate, cei de la Spurs nu au reuşit să stăvilească ofensiva adversă. Tony Parkers, cu 22 de puncte şi Tim Duncan cu 17 au fost principalii realizatori pentru texani.

Suns aşteaptă încheierea seriei dintre Los Angeles Lakers şi Utah Jazz pentru a-şi afla adversarul din finala Conferinţei de Vest. Lakers conduc cu 3-0 la general şi nicio echipă în istoria playoff-ului NBA nu a reuşit să întoarcă o serie de la acest scor.

Tot aseară, în semifinalele Conferinţei de Est, Boston Celtics a învins Cleveland Cavaliers în meciul 4, scor 97-87, şi a egalat la doi scorul seriei. Rajon Rondo, conducătorul de joc al celor din Boston, a avut o evoluţie magnifică, încheind partida cu 29 de puncte, 18 recuperări şi 13 pase decisive.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite