NBA: Un arbitru a luat-o razna: cinci faulturi tehnice în 10 secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arbitrul Ken Mauer, din liga profesionistă de baschet a Statelor Unite, a stabilit un record mai puțin obișnuit. În meciul Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs, scor 96-107, el a acordat echipei gazdă nu mai puțin de 5 faulturi tehnice într-un interval de doar 10 secunde.

Nebunia s-a întâmplat în sfertul al treilea, atunci când Timberwolves reveniseră în meci pentru a micșora un deficit de 16 puncte la doar șase puncte, 62-68. Darko Milicic și Corey Brewer, ambii de la Wolves,au gesticulat la adresa oficialului în urma unei faze controversate și au primit fiecare câte un fault tehnic.

În timp ce arbitrul se afla la masa oficială pentru a indica sancțiunile, antrenorul gazdelor, Kurt Rambis, a încercat să prostesteze. S-a ales imediat cu două faulturi tehnice consecutive și a fost eliminat de pe teren.

Jocul s-a reluat, dar la nici 10 secunde, Kevin Love a prostestat pentru că arbitrii nu au fluierat un fault la Tim Duncan, iar Ken Mauer a fost la post. Al cincilea fault tehnic împotriva celor de la Minnesota.

Până și adversarii au recunoscut că a fost cel puțin ciudat ce s-a întâmplat. "Mă bucur că noi am fost cei care am executat aruncările, dar oricum a fost o situație jenantă" a declarat Manu Ginobili, cel care a transformat toate cele cinci aruncări libere aferente faulturilor tehnice.

"N-am mai văzut așa ceva. Am văzut faulturi tehnice în aceeași fază, dar acordate ambelor echipei, nu uneia singure. S-a ajuns prea departe", a declarat Michael Beasley de la Minnesota.

NBA a recomandat arbitrilor înaintea acestui sezon să fie mai drastici în ceea ce privește protestele jucătorilor și antrenorilor în timpul meciului, însă, în opinia celor implicați în meciul din Minneapolis, Mauer a dat dovadă de un exagerat exces de zel.

Ironia întregii situații: Mauer este născut în Saint Paul, un oraș care face parte din zona metropolitană a Minneapolisului iar vărul său, Joe Mauer este unul dintre superstarurile echipei Minnesota Twins din Major League Baseball.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite