Eurobasket: „La Bomba” a distrus Macedonia, Spania în finală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juan Carlos Navarro, poreclit „La Bomba" a marcat 35 de puncte, dintre care 19 numai în sfertul al treilea şi Spania se califică pentru a doua oară consecutiv în finala Eurobasket după 92-80 cu Macedonia.

După ce ex-iugoslavii, marea surpriză la această competiţiei, au condus la pauză 55-54, Navarro a luat pur şi simplu foc în sfertul al treilea şi a marcat 19 dintre cele 27 de puncte ale echipei sale.

Coşurile, unele aproape imposibile, precum un tir de la trei puncte, dezechilibrat, de pe un picior, au venit unul după celălalt iar macedonenii nu au găsit antidot pentru jucătorul spaniol.

Americanul naturalizat Bo McCalebb a încercat să-şi ţină echipa în joc, dar cele 25 de puncte ale sale nu au fost în cele din urmă suficiente pentru a opri campioana europeană en-titre.

Pau Gasol a încheiat meciul cu 22 de puncte şi 17 recuperări, iar fratele său Marc a adăugat 11 puncte şi 10 recuperări, cei doi dominând spaţiul de trei secunde, unde Spania a totalizat 47 de recuperări, faţă de cele 32 ale adversarilor.

Spania şi-a asigurat astfel prezenţa la Jocurile Olimpice de la Londra, acolo unde vor ajunge ambele finaliste de la Eurobasket.

Cea de-a doua semifinală, dintre Rusia şi Franţa, se dispută astăzi de la ora 21.00, şi este în direct pe Sport 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite