Baschet: Un american ar putea antrena naţionala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Baschet poartă negocieri cu antrenorul american Jim Harrick, pentru ca acesta să preia echipa naţionala de seniori.

După ce negocierile cu grupul de antrenori israelieni, conduşi ce celebrul Pini Gershon, tehnicianul celor de la Maccabi Tel Aviv, au ajuns într-un punct mort, FR Baschet s-a reorientat către un antrenor american.

„În acest moment aşteptăm răspunsul final din partea lui Jim Harrick. Am discutat de mai multe ori cu el însă până acum nu a confirmat oferta noastră. Sperăm să o facă săptămâna viitoare. Ar fi extraordinar să avem un antrenor cu un asemenea CV pe banca tehnică a echipei naţionale", a declarat Carmen Tocală.

Jim Harrick are 71 de ani şi este unul dintre cei mai experimentaţi antrenori universitari, cu 23 de sezoane la activ în NCAA. El are un record de 470 de victorii şi 235 de înfrângeri, cu colegiile Pepperdine, UCLA, Rhode Island şi Georgia. A câştigat un titlu de campion al NCAA cu echipa universităţii UCLA în anul 1995 şi a fost cel care l-a recurtat la Rhode Island pe Lamar Odom, campion NBA cu Los Angeles Lakers.

Harrick a primit mai multe titluri de antrenorul anului în campionatul universitar din 2003 în 2006 a fost scouter (căutător de talente) pentru Denver Nuggets, echipă care evoluează în NBA.

România începe în luna august o nouă campanie de calificare în Divizia A europeană, obiectivul final al noii generaţii de tricolori fiind calificarea la Campionatul European, Divizia A, din anul 2013.

În Divizia B, România va întâlni în această campanie naţionalele Suediei, Albaniei, Azerbaidjanului şi Belarusului.

Iată programul meciurilor tur (toate în 2010):
11 august - România-Suedia
14 august - Albania-România
17 august - România-Azerbaidjan
21 august - Belarus-România.

Meciurile retur din grupa B se vor juca în 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite