NBA: Boston Celtics egalează în finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boston Celtics au echilibrat din nou finala NBA, egalând scorul general, 2-2, după victoria obţinută joi noapte pe teren propriu, 96-89 cu Los Angeles Lakers.

Rezerva Glen Davis, supranumit „Big Baby" a fost omul care şi-a luat pe umeri coechipierii pentru a-i purta către victorie, alături de un alt jucător de pe bancă, Nate Robinson. Cei doi au marcat împreună 30 de puncte, majoritatea pe finalul sfertului trei şi începutul sfertului patru, atunci când Celtics au preluat comanda jocului.

Doc Rivers, antrenorul celor din Boston a decis să meargă pe mâna rezervelor până pe finalul meciului, tactica fiind câştigătoare. Paul Pierce a fost liderul gazdelor cu 19 puncte, iar Kevin Garnett cu 13 şi Ray Allen cu 12 puncte şi-au adus şi ei contribuţia la succes.

Cele 33 de puncte marcate de Kobe Bryant, dintre care 6 aruncări de trei puncte, nu au fost suficiente pentru ca Lakers să ia un avantaj de 3-1 care nu a fost niciodată recuperat într-o finală NBA. Spaniolul Pau Gasol a adăugat 21 de puncte, iar Lamar Odom 10, însă Lakers nu au mai avut luciditatea necesară pe final de meci şi nici nu au mai primit imboldul pe care Derek Fisher l-a adus în meciul 3.

După ce Kobe Bryant a marcat 8 puncte în mai puţin de 40 de secunde pe fnalul sfertului trei, Celtics au reuşit să întoarcă soarta meciului definitiv în favoarea lor. O altă rezervă, Rasheed Wallace, a pus cireaşa pe tort pentru 79-70, cu o aruncare de trei puncte cu şapte minute rămase de joc, iar Celtics nu au mai privit înapoi.

Meciul cinci este duminică spre luni noapte în TD Garden din Boston şi este transmis în direct de Boom Sport One şi de Digi Sport de la ora 03.00.
Meciul şase este marţi spre miercuri noapte de la ora 04.00, în Staples Center din Los Angeles, care va găzdui, dacă va fi necesar, şi meciul decisiv, în noaptea de joi spre vineri, tot de la ora 04.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite