Ghiţă Mureşan, profesor pentru turci şi armeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghiţă Mureşan, fostul star al României din NBA, a fost pentru 10 zile, între 19 şi 29 august, antrenorul unor grupe de copii din Turcia şi Armenia, în cadrul unui program sponsorizat de Departamentul de Stat al SUA şi organizat de fundaţia World Learning.

24 de copii, turci şi armeni au fost pregătiţi de Mureşan în cadrul unui camp găzduit de staţiunea Oren, din sudul Turciei. În cadrul aceleiaşi acţiuni, viitorii baschetbalişti au fost prezenţi la Izmir pentru a urmări câteva meciuri din cadrul Campionatului Mondial de Baschet, care are loc în Turcia.

Programul, denumit International Sports Programming Initiative, va asigura, în luna ianuarie 2011, deplasarea acestui grup de copii în Statele Unite, pentru antrenamente şi jocuri de baschet cu grupuri de copii americani.

SUA au unul dintre cele mai bine puse la punct programe sportive interşcolare, cu milioane de copii şi tineri reprezentându-şi instituţiile de învăţământ în diverse competiţii de-a lungul anului şcolar sau în vacanţe.

Ghiţă Mureşan a ajuns în Turcia din Grecia, acolo unde şi-a petrecut vacanţa alături de familia sa. Fostul star din NBA va reveni în România, la Cluj, la 5 septembrie, apoi se va reîntoarce în Statele Unite.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite