VIDEO: Alley-oop pentru victorie! Mediaș învinge în ultimele secunde la Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Nicoară în duel cu Eddy Barlow (foto: bcmures.ro)
Titus Nicoară în duel cu Eddy Barlow (foto: bcmures.ro)

Devon Mitchell s-a conectat perfect la pasa lui Jarett Howell, când mai erau doar 3,4 secunde de joc, și a marcat din alley-oop coșul victoriei pentru Gaz Metan Mediaș în deplasarea de la BC Mureș, scor final 81-83 în etapa a Diviziei A la baschet masculin.

Oaspeții au condus încă de la începutul meciului, dar nu s-au putut distanța la mai mult de 12 punct, pe finalul sfertului al doilea, 32-44. Mureșenii au rămas mereu aproape și în debutul sfertului patru, în urma unui scor parția de 11-2, alimentat de șase puncte consecutive marcate de Mladenovic, au preluat pentru prima, și singura dată, conducerea pe tabelă, 73-72.

Două coșuri rapide ale lui Titus Nicoară și unul marcat de Mitchell din spatele semicercului au dus scorul la 73-79 dar Liviu Dumitru, bombardierul de la distanță al gazdelor a răspuns eroic la rândul său cu două coșuri de trei puncte care au restabilit egalitate.

Coșul lui Howell pentru 79-81, când mai erau două minute de joc, a deschis o perioadă în care ambele echipe s-au întrecut în decizii eronate, sub presiunea enormă a finalului de joc. Mayfield a egalat pentru Mureș când mai erau 4 secunde joc, cu două libere și a pregătit scena pentru faza meciului.

O schemă perfectă a oaspeților l-a pus Devon Mitchell în situația de a închide meciul printr-un alley-opp de senzație, cu 3,4 secunde rămase iar repunerea disperată a mureșenilor, rămași fără time-out, nu s-a mai concretizat decât într-o aruncare fără șansă a lui Mladenovic, spre disperarea celor peste 2000 de fani care au transformat din arena în "Junglă".

Titus Nicoară a fost din nou magistral, cu un double-double, 17 puncte, 10 recuperări, Mitchell și Ivanovici au contribuit cu câte 16 puncte fiecare, ultimul adăugând 11 recuperări, iar Howell a trimis 7 pase decisive, niciuna mai importantă decât cea care a decis partida.

Mladenovic a marcat 25 de puncte pentru BC Mureș, alături de 9 recuperări în timp ce Liviu Dumitru a adus 17 puncte pentru echipa din "Junglă". Gazdele au avut un procentaj dezastruos la 3 puncte, doar 5 reușite din 23 de încercări, dintre care Dumitru a avut 3 din 6. Forte și Mayfield au avut o seară de coșmar de la distanță, "combinându-se" pentru 2 reușite din 10 încercări.

Gaz Metan Mediaș este lider provizoriu, cu 11 victorii și 3 înfrângeri, cel puțin până la partida de duminică seara dintre Asesoft Ploiești și BCMUS Pitești (ora 18.00, în direct pe TVR 3). Mureșenii rămân pe locul 4, cu 10 victorii și 4 înfrângeri, la egalitate cu "U" Mobitelco și CSM Oradea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite