O echipă pentru Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul principal al celor de la „U“ Mobitelco are planuri mari alături de clujeni. Chiar dacă începutul de sezon a fost unul dificil, Tab Baldwin are încredere în organizaţia de la Cluj şi consideră că aici se poate construi o mare echipă.

V-aţi mai refăcut moralul după victoria cu Dinamo, dar vă aşteaptă deplasarea de la Oldenburg. Diferenţa din meciul tur este cea adevărată dintre Cluj şi EWE Baskets?

Cred că este o diferenţă foarte mare între cele două echipe. Oldenburg este o echipă foarte puternică, iar fundaşii lor sunt marcatori foarte buni. Sper să reparăm greşelile din meciul tur, când pur şi simplu nu am izbutit să ne apărăm la ei. Am avut ambiţii mari, dar nu au fost de ajuns şi cred că nu am reuşit să atingem nivelul de efort pe care l-ar fi cerut o astfel de partidă. Va fi foarte greu la Oldenburg, însă principalul nostru ţel este o schimbare de atitudine.

Au afectat cele două înfrângeri, cea cu Ploieştiul şi cea cu Oldenburg, psihicul echipei?

Eu chiar sper că s-a întâmplat acest lucru, dar într-un sens pozitiv, sper că cele două înfrângeri ne-au făcut mai puternici, mai determinaţi. Meciul cu Dinamo a fost un exemplu. Ştiam că vom avea un start dificil de sezon, iar staff-ul tehnic are o perspectivă exactă asupra nivelului la care se află echipa în acest moment. Liga abia a pornit la drum şi sperăm că jocul nostru va creşte.

Care au fost motivele pentru care aţi ales să continuaţi aici, la Cluj?


Este o organizaţie excelentă. Au dorit foarte mult să vin înapoi şi din experienţa atâtor ani de antrenorat ştiu că atunci când managementul are un sentiment deosebit pentru tine şi colaborează cu tine este un loc în care trebuie să rămâi. Am siguranţa jobului aici, sunt aceşti fani minunaţi care ne susţin admirabil şi mă simt foarte bine în acest oraş care are multă energie, mulţi oameni tineri.

Deşi este abia începutul actualului sezon, putem vorbi despre o colaborare pe mai mulţi ani cu echipa din Cluj?

Eu am un contract multianual cu cei de la „U”. Desigur, sunt şi clauze care îmi permit să închei contractul în anumite situaţii, dar dorinţa mea este să fiu aici, să lucrez cu Mircea (Cristescu, managerul echipei – n.r.) şi să creăm împreună o echipă care să se bată în Europa.

O echipă competitivă la nivel înalt nu se poate realiza peste noapte. De aceea am revenit. Toată lumea însă se comportă excelent faţă de mine, mă face să mă simt ca acasă. Ştiu că un antrenor este la fel de bun ca ultimul lui rezultat şi poate sunt mulţi care se îndoiesc de această echipă acum. Dar eu cred în echipă, cred că vom progresa, însă trebuie să muncim din ce în ce mai mult.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite