Stelist pe arcuri! Rupe inelele la doar 1,77 metri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Courtney Fortson, noua achiziție a Stelei
Courtney Fortson, noua achiziție a Stelei

Baschetbalistul american Courtney Fortson a debutat sâmbătă seara pentru Steaua Turabo București. Prezent în draftul NBA din acest an, Fortson are o detentă impresionantă, reușind slam-dunk-uri de excepție la cei doar 177 de centimetri pe care îi măsoară. Steaua a învins CSM București cu 81-72.

Courtney Fortson este ultimul transfer al echipei de baschet masculin Steaua Turabo și a debutat în victoria, 81-72 pe care militarii au obținut-o pe teren prorpiu, sâmbătă seara, în fața celor de la CSM București. Fortson a evoluat în ultimele două sezoane la colegiul Arkansas având următoarele statistici: 17,9 puncte/meci, 5,2 recuperări, 5,7 pase decisive și 1,4 intercepții.

După draftul NBA, în care a fost trecut cu vederea de către echipele profesioniste, Courtney a semnat un contract pe doi ani cu echipa din prima ligă a Israelului Bnei Hasharon, de unde a fost achiziționat de echipa militară. Americanul a semnat pe două sezoane cu Steaua Turabo, având opțiunea de a pleca doar dacă va prinde un contract în NBA.

Fortson a debutat în forță, cu 15 puncte și 7 recuperări în timp ce principalul realizator al roș-albaștrilor a fost căpitanul Virgil Stănescu cu 26 de puncte și 12 recuperări. Nikolov a contribuit cu 10 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive la a treia victorie a steliștilor asupra celor de la CSM, după cele două din Cupa României.

Cei de la CSM s-au bazat pe Mihai Paul, conducătorul de joc al naționalei încheind partida cu 26 de puncte în timp ce sârbul Rade Dzambic a totalizat 10 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive.

Antrenorul stelist Niksa Bavcevic a decis să-l folosească pe nou-venitul Fortson în locul unui alt american, Jerome Coleman. Acesta nu a prins lotul de 12, regulamentul actualului sezon interzicând prezența a mai mult de cinci jucători străini pe foaia oficială la un meci.

Fortson a impresionat cu detenta sa încă din perioada liceului fiind autorul a numeroase slam-dunk-uri de excepție. Iată câteva dintre ele:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite