Baschet: Vlad Moldoveanu, record al sezonului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Moldoveanu (foto: aueagles.com)
Vlad Moldoveanu (foto: aueagles.com)

Vlad Moldoveanu a marcat 18 dintre cele 31 de puncte ale sale în ultimele șase minute, pentru a contribui decisiv la victoria echipei sale, American University în fața celor de la Maryland Eastern Shore, scor 65-58, în cadrul campionatului universitar nord-american de baschet, NCAA.

Cele 31 de puncte marcate de jucătorul român reprezintă recordul personal al sezonului și cea mai bună performanță ofensivă reușită de un jucător de la American în debutul acestui campionat. Vlad are un început excelent în ultimul său an de colegiu și a fost numit cel mai bun jucător al săptămânii trecute în Patriot League, conferința din care face parte Universitatea American.

În meciul cu Maryland Eastern Shore, Moldoveanu a avut probleme cu faulturile acumulând trei greșeli personale în debutul reprizei a doua și a fost retras pe bancă, după ce marcase 13 puncte până la pauză. A revenit pe teren când mai erau șase minute de joc, la scorul de 45-45 și a preluat soarta meciului în propriile mâini. Românul a marcat un coș de două puncte apoi s-a conectat la trei coșuri consecutive din spatele semicercului pentru a-și trece în cont 16 dintre ultimele 18 puncte ale echipei sale. 

A fost prima înfrângere pe care cei de la Maryland o înregistrează cu American din decembrie 2005, iar Vlad și-a completat evoluția cu 5 recuperări și 3 pase decisive, marcând 6 dintre cele 7 aruncări de trei puncte pe care le-a realizat și 7 din 9 la libere. 

American are trei victorii consecutive în acest debut de sezon și este considerată una dintre principalele favorite la câștigarea conferinței Patriot League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite