Baschet: Brown, zi magnifică, Sibiul câştigă derby-ul Ardealului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuici, la minge şi Earl Brown au oferit un spectacol magnific
Cuici, la minge şi Earl Brown au oferit un spectacol magnific

Cu Earl Brown autor al unui coş uriaş de trei puncte când mai erau 13 secunde de joc, CSU Atlassib Sibiu a câştigat "derby-ul" Ardealului cu "U" Mobitelco Cluj Napoca, scor 73-70, după una dintre cele mai fierbinţi partide din acest sezon al Diviziei A la baschet masculin. Peste 2500 de spectatori au transformat Sala Transilvania din Sibiu într-un cazan în fierbere la acest meci din etapa a 27-a.

A fost ziua lui Earl Brown. Şi la propriu şi la figurat. Extrema celor de la CSU Sibiu a marcat două aruncări de trei puncte în momente cheie ale jocului, chiar în ziua în care a împlinit 32 de ani, contribuind cu 20 de puncte la o victorie uriaşă pentru sibieni în singurul duel care contează pentru suporterii celor două echipe.

Brown a marcat un coş de trei puncte cu 90 de secunde înainte de final pentru a-şi pune echipa în avantaj, 70-68. Apoi, după un coş de două puncte al lui Krstanovici, sibienii au fost la un pas de a irosi posesia următoare. Smith a ratat o aruncare de trei puncte de pe partea dreaptă, dar micuţul Brandon Johnson a recuperat în ofensivă şi i-a scos mingea la trei puncte lui Earl Brown. "Lunetistul" celor de la Sibiu a lovit din nou cu precizie când mai erau 13 secunde pentru 73-70.

Cu 3 faulturi până la penalizare, sibienii au fragmentat jocul, reducând timpul de atac al clujenilor pentru ultima fază la doar cinci secunde. "Il Silvatore", Mihai Silvăşan, care a "îngropat" Sibiul în ultima secundă în mai multe rânduri, a ieşit perfect pentru o aruncare de trei puncte, care însă nu şi-a atins ţinta. Krstanovici a recuperat în atac, însă aruncarea disperată a sârbului a venit după expirarea timpului regulamentar, fiind oricum blocată de Smith.

Sibiul a trăit periculos în marele meci al Ardealului. După ce a condus şi la 20 de puncte în prima jumătate, şi cu 42-27 la pauză, "vulturii galbeni" şi-au tăiat singuri aripile în sfertul al treilea, când au primit nu mai puţin de 29 de puncte, înscriind doar 12. Cu două puncte avantaj înainte de sfertul decisiv, 54-56, clujenii au fost răpuşi de ziua de graţie a lui Earl Brown, lăsat liber în cele mai nepotrivite momente ale jocului.

Cuici şi Krstanovici au fost din nou stâlpii ofensivei clujene, marcând împreună 41 de puncte, în timp ce Silvăşan a contribuit cu 14. Cuici a mai adăugat 6 recuperări şi 6 pase decisive în timp ce Krstanovici şi-a mai trecut în cont încă un double-double cu cele 10 recuperări postate.

Brandon Johnson, cu 18 puncte, 6 recuperări şi 4 pase decisive a fost "locotenentul" perfect pentru Brown în timp ce Herndon a contribuit cu 12 puncte şi 5 recuperări.

Peste 2500 de spectatori au creat în Sala Transilvania din Sibiu o atmosferă incediară, care a rămas în limitele fair-play-ului pentru a completa unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din acest sezon regulat.

Clujul, liderul campionatului, a acumulat cea de-a patra înfrângere dar îşi păstrează şansele de a încheia sezonul regulat pe primul loc în timp ce sibienii îşi consolidează locul 4 în clasament şi aşteaptă derby-ul cu Asesoft de peste două etape, pentru a încerca să forţeze chiar locul al treilea.

Vezi aici clasamentul şi meciurile din etapa a 27-a

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite