VIDEO: Tina Thompson, record în WNBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tina Thompson în luptă cu rusoaicele de la Kursk
Tina Thompson în luptă cu rusoaicele de la Kursk

Americanca Tina Thompson, fosta jucătoare a campioanei României la baschet feminin, MCM Târgovişte, a devenit cea mai bună marcatoare din istoria ligii profesioniste nord-americane WNBA, echivalentul feminin al NBA.

Thomspon, care a evoluat jumătate de sezon pentru Târgovişte, a marcat 23 de puncte pentru Los Angeles Sparks, în partida pierdută cu San Antonio Silver Stars, pentru a o depăşi pe fosta ei coechipieră Lisa Leslie, care s-a retras anul trecut. Thompson a acumulat 6285 de puncte în cei 14 ani de carieră, în timp ce Leslie deţinea recordul cu 6263 de puncte.

„Baschetul a început pentru mine aici în Los Angeles", a spus Thompson, care a absolvit Universitatea Southern California. „Tot ce reuşeşc aici este foarte important pentru mine deoarece familia, prietenii şi toţi cei care mă susţin sunt de faţă", a declarat fosta jucătoare a campioanei României.

Tina Thomspon este singura jucătoare încă în activitate dintre cele care au evoluat în primul sezon din istoria ligii WNBA, cel din 1997. Ea a fost aleasă atunci de pe prima poziţie a draftului de către Houston Comets, echipă alături de care a câştigat patru titluri WNBA. Thomspon mai deţine în palmares două medalii olimpice de aur, în 2004 şi 2008, cu naţionala Statelor Unite, precum şi două titluri în Euroligă cu Spartak Moscova.

Vezi aici momentul în care Thompson a devenit liderul all-time din WNBA la puncte marcate:

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite