Baschet: Tina Thomspon, debut în faţa fanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tina Thompson
Tina Thompson

Superstarul american Tina Thompson, noua achiziţie a echipei de baschet feminin MCM Târgovişte, va juca astăzi primul meci în faţa propriilor fani. Târgovişte este aproape calificată în optimile FIBA Eurocup, după ce a câştigat, în deplasare, prima manşă a "şaiprezecimilor" cu MBK Ruzomberok (Slovacia), scor 90-68.

Singura indisponibilitate din lotul târgoviştencelor este bielorusa Natalia Marchanka, care a suferit în această iarnă o intervenţie chirurgicală la menisc şi se află pentru încă cel puţin două săptămâni în perioada de refacere. "Marchanka este la Târgovişte şi urmează un program strict de recuperare. Sperăm ca peste două săptămâni să poată relua antrenamentele. Mai sunt alte câteva jucătoare cu mici probleme medicale, însă nu atât de grave încât să absenteze la meciul de astăzi", a declarat Cătălin Tănase, antrenorul principal al echipei, pentru adevarul.ro.

"Chiar dacă am câştigat la o diferenţă mare în tur, jucătoarele şi-au păstrat concentrarea la maximum şi pentru partida de astăzi. Ne aşteptăm la un public numeros şi ele îşi doresc să joace nu numai pentru calificare dar şi pentru oamenii care vor veni la sală", a mai spus Tănase.

Dacă Târgovişte se califică în optimile Eurocup, ar fi prima echipă românească feminină care avansează într-o fază atât de avansată a unei competiţii europene după anul 1989. Târgoviştencele au ca obiectiv câştigarea Eurocup. Singurul trofeu european al baschetului românesc este Eurochallenge Cup, cucerit de Asesoft Ploieşti în 2005.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite