Lacrimi pentru MCM Târgovişte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tina Thompson în luptă cu rusoaicele de la Kursk
Tina Thompson în luptă cu rusoaicele de la Kursk

MCM Târgovişte a pierdut, scor 76-55 partida retur, din deplasare, cu Dinamo Kursk din cadrul sferturilor de finală ale Eurocup la baschet feminin. După un meci dramatic, Târgovişte a ratat la doar trei puncte prezenţa în semifinale, după ce câştigaşe în tur, pe teren propriu, cu 75-57

Jucătoarele pregătite de Cătălin Tănase nu au marcat decât şase puncte în ultimul sfert al partidei, primind în schimb 23. A fost un final de coşmar pentru Târgovişte care a avut posesia cu 40 de secunde înainte de final, atunci când gazdele conducea la 19 puncte diferenţă. Anne Marie Părău a pierdut însă mingea şi apoi Linkeviciene a stabilit scorul final, nu înainte ca Monica Brosovszki să rateze o aruncare disperată în ultima secundă, care putea aduce miracolul prelungirilor. 

Linda Frohlich şi Olena Ogorodnikova au marcat fiecare câte 10 puncte, în timp ce Tina Thompson şi Larisa Toma au reuşit fiecare câte 9 puncte. Thompson a contribuit cu 10 recuperări în timp ce Toma a totalizat 9.

Anne Marie Părău a încheiat meciul cu 8 puncte şi 5 pase decisive, dar şi 9 mingi pierdute. Întreaga echipă târgovişteană a avut nu mai puţin de 19 mingi pierdute.

De la gazde s-au remarcat Donette Snow cu 18 puncte marcate, dintre care 14 în primul sfert. Snow a mai contribuit şi cu 7 recuperări. Psareva 15 puncte, Linkeviciene 16 puncte şi Maksimenko 9 puncte au fost celelalte guri de foc pentru Kursk. Marea absentă a rusoaicelor de la Bucureşti, Bimbaite, nu a marcat decât opt puncte însă a reuşit un uriaş coş de trei puncte când mai erau 50 de secunde, coş care practic a decis soarta meciului.

Chiar şi fără calificarea în semifinale parcursul târgoviştencelor în actuala ediţie a Eurocup la baschet feminin, a doua competiţie ca valoare din Europa a fost unul impresionant, MCM reuşind cel mai bun rezultat al baschetului feminin românesc în ultimul sfert de secol.

Vezi aici filmul dramatic al meciului de la Kursk:

Final de joc: 76-55. Târgovişte pierde la 21 de puncte şi per total ratează la doar trei puncte prezenţa în semifinalele Eurocup după ce învinsese în manşa tur la 18 puncte diferenţă!

Min 40 76-55 Linkeviciene nu ratează nicio liberă şi Monica Brosovszki ratează de la trei puncte aruncarea care ne putea duce în prelungiri. S-a terminat!

Min 40 74-55 Linkeviciene are două aruncări libere cu opt secunde rămase de joc. Ne trebuie un miracol.

Min 40 74-55 Părău comite a 9 minge pierdută, intercepţie Linkeviciene. Kursk are prima şansă cu 30 de secunde rămase de joc. Time-out Dinamo

Min 40 74-55 Frolich a marcat dar Bimbaite a răspuns cu un coş de 3. Kursk e în semifinale cu 40 de secunde rămase de joc.

Min 38 71-53 Doron se joacă cu inimile unui oraş întreg, unei ţări întregi... şi ratează, dar Linkeviciene greşeşte o pasă şi avem din nou posesia.

Min 37 71-53 Snow şi Maksimenko fac ravagii. La acest scor meciul intră în prelungiri. Tănase cere time-out. E nevoie de agresivitate în apărare şi de calm în atac. 

Min 36 67-53 Ogorodnikova opreşte iureşul gazdelor. Trebuie să ne căţărăm înapoi în meci pentru a avea un final liniştit.

Min 35 67-51 INCREDIBIL. Kursk s-a dezlănţuit în acest sfert patru în care conduce cu 14-2. Târgovişte a marcat o singură dată.

Min 34 65-51 Psareva ajunge la 15 puncte marcate în acest meci. Doron şi Frohlich au rata pe rând. Presiunea e imensă în acest momente. Kursk mai are nevoie de doar patru puncte pentru a împinge meciul în prelungiri.

Min 34 63-51 Diferenţa creşte la 12 puncte cu Psareva şi Linkeviciene în mare formă. Cătălin Tănase cere time-out. Scorul în acest sfert 8-2 pentru Kursk. Nicio echipă vizitatoare nu a câştigat în această sală de şapte ani de zile în Cupele Europene.

Min 32 57-49 Snow îşi aduce aminte parcă de sfertul 1 şi marchează, însă Frohlich răspunde imediat. Este important ca Târgovişte să nu piardă meciul din mână, chiar dacă diferenţa se menţine în favoarea gazdelor.

Min 31 55-49 Linkeviciene marchează 2 libere

Finalul sfertului 3: 53-49 - Târgovişte e la 10 minute de o performanţă uriaşă, semifinalele Eurocup. 10 minute de tensiune maximă. Jucătoarele pregătite de Cătălin Tănase nu trebuie să cedeze acest sfert la mai mult de 13 puncte pentru a se califica fără prelungiri.

Min 30 53-49 Tensiunea îşi spune cuvântul. Jucătoarele ambelor echipe ratează, pierd mingi. Snow nu mai are aceeaşi precizie ca în debutul meciului. Anne Părău pierde cea de-a şaptea minge dar se revanşează cu un coş de 2 puncte

Min 28 53-47 Frohlich a redus din diferenţă cu un coş de două puncte, dar apoi Bocharova a reuşit trei puncte în aceeaşi fază după un coş cu fault.

Min 27 50-45 Kursk ne domină, reuşeşte să aibă atacuri consecutive de pe urma recuperărilor ofensive, dar reuşim să ne apărăm bine şi deocamdată scorul nu se modifică.

Min 25 50-45 Nu reuşim să construim pe momentul bun şi Psareva, de la distanţă, împreună cu Bocharova din interior ne pedepsesc

Min 24 45-45 Bimbaite ne taie din elan cu un coş de la mare distanţă dar starurile de la Târgovişte sunt gata să-şi ia revanşa pentru o primă jumătate mai slabă şi Frohlich marchează la rândul ei.

Min 23 42-43 Thompsooon de trei puncteeeee! Ce început de sfert pentru Târgovişte care a preluat conducerea!

Min 23 42-40 Doron marchează pentru Târgovişte!

Min 22 42-38 Aceeaşi combinaţie Părău-Ogorodnikova ne mai aduce două puncte, dar Bocharova înscrie pentru Kursk

Min 21 40-34 Începem bine sfertul al treilea coş Ogorodnikova din pasa decisivă a Annei Părău

Statistică la pauză:
Târgovişte
: Toma 9 puncte, 6 recuperări, 2 capace; Părău 6 puncte, 2 pase decisive; Thompson 6 puncte, 2 recuperări, 3 intercepţii; Doron 5 puncte, 2 intercepţii; Ogorodnikova 4 puncte; Frohlich 2p
Kursk: Snow 14 puncte, 2 recuperări, 2 capace, 2 intercepţii; Psareva 8 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive; Maksimenko 7 puncte; Linkeviciene 6 puncte, Bimbaite 3 puncte, Bocharova 2 puncte.

Reamintim că în tur scorul a fost de 75-57, o diferenţă de 18 puncte în favoarea celor de la MCM Târgovişte. Astfel jucătoarele antrenate de Cătălin Tănase nu trebuie să cedeze mai mult de 9 puncte diferenţă în partea a doua. În cazul în care se înregistrează o diferenţă de 18 puncte, indiferent de scor, se vor juca prelungiri, iar echipa care câştigă repriza de cinci minute suplimentară se califică în semifinalele Eurocup

Pauza mare, scor 40-32: Târgovişte a avut în prima jumătate nu mai puţin de 12 mingi pierdute, dintre care 6 aparţinând Annei Părău iar 3 Lindei Frohlich. Dacă în primul sfert Larisa Toma a jucat excepţional în ofensivă, cu 9 puncte marcate, în cel de-al doilea am rezistat pe final datorită coşurilor înscrise de Tina Thompson. Larisa Toma are procentaj de sută la sută la aruncări, în timp ce Shay Doron este la polul opus cu doar două coşuri din acţiune din şase încercări. Per total procentajul la aruncări este bun, 59 la sută la două puncte, şi 20 la sută la 3 puncte, dar de unde nu am aruncat decât de cinci ori. Marea problemă rămân însă mingiile pierdute.

Min 20 40-32 Doron greşeşte mingea după ce mai devreme ratase o aruncare de 2 puncte, gazdele au posesia cu şapte secunde înainte de finalul sfertului dar ratează prin Snow

Min 19 40-32 Din nou time-out cerut de Cătălin Tănase care încearcă să rupă ritmul jocului, favorabil acum rusoaicelor

Min 18 40-32 Thompson ne ţine în meci cu un nou coş, dar Psareva a luat-o pe urmele lui Snow şi are 8 puncte marcate.

Min 17 38-30 Din păcate greşim din nou mingi uşoare şi Psareva cu Maksimenko nu ne iartă

Min 16 33-30 Bimbaite iese la rampă pentru prima oară cu un coş de trei puncte, dar Tina Thompson începe să-şi merite cei 20.000 de euro pe care îi primeşte pe lună.

Min 15 30-28 Time-out de bun augur şi Doron marchează la prima acţiune ofensivă de după timpul de odihnă

Min 15 30-26 Coşul lui Maksimenko îl determină pe Cătălin Tănase să ceară time-out

Min 14 28-26 Părău şi Thompson aduc din nou linişte pe banca Târgoviştei, după ce Linkeviciene marcase pentru Kursk

Min 14 26-22 Psareva marchează de la mare distanţă după ce Doron a rata un stop-şut. Frolich are trei mingi pierdute!

Min 13 23-22 Gazdele înscriu cinci puncte consecutive, 2 prin Linkeviciene şi 3 prin Maksimenko. Thompson se remarcă în apărare cu o intercepţie.

Min 11 18-22 Sfertul începe cu ratări de ambele părţi, Psareva, respectiv Thompson, care a fost blocată pe aruncare de Snow.

Finalul sfertului 1: 18-22

Frohlich a marcat în ultimele secunde pentru Târgovişte. Echipa românească e în grafic. Încă 30 de minute până la semifinalele Eurocup! De remarcat că pentru Kursk evoluează şi Bimbaite, una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei ruse, care în turul de la Târgovişte nu a făcut deplasarea după unele neînţelegeri cu conducerea clubului din Rusia.

Min 9 18-20 Intrată în locul Larisei Toma nici Frohlich nu reuşeşte mai multe la Snow care a ajuns la 14 puncte marcate din 18 ale echipei din Kursk

Min 8 16-20 Ogorodnikova marchează din pasa Annei Părău (a doua pasă decisivă) dar Donette Snow e de neoprit (12 puncte)

Min 7 14-18 Bocharova transformă două libere după un fault al lui Shay Doron

Min 6 12-18 Târgovişte reuşeşte să ţină gazdele sub presiune. Shay Doron de la trei puncte şi Anne Părău contribuie în ofensivă

Min 6 12-13 Duel fantastic între Larisa Toma care a ajuns la 9 puncte marcate şi Donette Snow, cu 10 puncte reuşite.

Min 5 4-9 Anne Marie Părău a profitat din nou de culoarele de pătrundere şi a obţinut fault pe aruncare, tranformând ambele libere.

Min 4 4-7 Larisa Toma are un început extraordinar de meci. A marcat 5 puncte în mai puţin de 40 de secunde. Olena Ogorodnikova a completat-o cu 2 puncte în timp de Donette Snow a mai reuşit un coş de 2 puncte

Min 3 2-0 Donette Snow a marcat primul coş pentru gazde, după ce Tina Thompson a rata o aruncare de trei puncte iar Jillian Robbins a rata 2 libere pentru Kursk

Min 2 0-0 Început slab de ambele părţi. Anne Marie Părău a greşit o minge la fel ca şi Linkeviciene de la Kursk.

18.00 A început meciul

17.50: MCM Târgovişte va începe partida cu 12 Shay Doron şi 7 Anne Marie Părău - fundaşi, 14 Olena Ogorodnikova şi 32 Tina Thompson - extreme şi cu 8 Larisa Toma - pivot. Pe bancă: 5 Olga Masilionene, 6 Alexandra Uiuiu, 9 Olga Samburska, 10 Monica Brosovszki Boriga, 13 Linda Frohlich

Dinamo Kursk:
Titulari: 5 Ksenia Lapteva, 5 Donette Snow, 8 Sandra Linkeviciene, 9 Jillian Robbins şi 12 Anastasia Bocharova. Rezerve: 6 Margarita Izotova, 7 Alexandra Bimbaite, 10 Raisa Lenshina, 11 Natalia Gvozdeva, 13 Svetlana Maksimenko, 14 Varvara Psareva

17.25: "Va fi un meci foarte greu, va fi ca în celebra bătălie cu tancuri, dar eu sper ca rezultatul să fie în favoarea oaspeţilor de această dată. Se simte emoţia, sper ca jucătoarele să treacă peste presiune şi să-şi facă jocul obişnuit. Deocamdată nu mai ştiu ce să zic. Să trecem la fapte", a declarat, vădit emoţionat, preşedintele onorific al târgoviştencelor, Gabriel Boriga, cu doar câteva zeci de minute înainte de începerea meciului.

Târgovişte a câştigat manşa tur cu scorul de 75-57, diferenţa de 18 puncte fiind considerată optimă de antrenorul principal Cătălin Tănase. "Diferenţa mă mulţumeşte. Nu este nici prea mare pentru a ne considera deja cu sacii în căruţă dar nu este nici prea mică pentru a juca sub presiune la Kursk", a declarat Tănase pentru Adevărul, după partida tur de la Târgovişte. 

Jucătoarele de la MCM au de înfruntat în primul rând oboseala acumulată în ultimele zile, după deplasarea de la Arad, unde au câştigat derby-ul Diviziei A, urmând luni un drum de aproape 15 ore până la Kursk, acolo unde în noaptea de luni spre marţi s-au înregistrat sub -20 de grade Celsius.

Tina Thompson şi colegele ei au efectuat două antrenamente, unul marţi seară şi altul în această dimineaţă şi sunt încrezătoare că vor putea obţine calificarea în semifinalele Eurocup.

Niciuna dintre jucătoarele pregătite de Cătălin Tănase nu are probleme medicale şi toate aşteaptă cu nerăbdare să înceapă partida.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite