Baschet: Târgovişte, istoria se scrie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MCM Târgovişte a obţinut calificarea în sferturile de finală ale Eurocup, deşi a pierdut partida din deplasare cu Gran Canaria, scor 78-67. În tur MCM câştigase la o diferenţă de 25 de puncte şi continuă drumul către obiectivul din acest sezon: primul trofeu european al baschetului feminin românesc. Următoarea adversară, Dinamo Kursk din Rusia.

Jucătoarele antrenate de Cătălin Tănase au învăţat din păţania croatelor de la Sibenik, care în "şaisprezecimi" au învins pe Gran Canaria la 22 de puncte diferenţă pe teren propriu, pentru a pierde apoi în Insulele Canare la 27 de puncte.

Dacă în partida tur spectacolul ofensiv a fost la înălţime, târgoviştencele au controlat partida retur, încercând în primul rând să nu-şi lase adversarele să se distanţeze pe tabelă. Tina Thompson şi-a luat revanşa pentru partida mai slabă de la Târgovişte şi a încheiat cu 15 puncte şi 6 recuperări, punctând de fiecare dată când a fost nevoie. Olena Ogorodnikova a contribuit cu 11 puncte, în timp ce Monica Broşovszki a marcat 9 puncte şi a distribuit 3 pase decisive.

Deşi Gran Canaria a avut patru jucătoare cu cel puţin 17 puncte marcate nu a reuşit să remonteze nici măcar parţial diferenţa din meciul tur. Zlatanova a încheiat cu un double-dobule 20 puncte, 11 recuperări, în timp ce starul Aneika Henry a contribuit cu 19 puncte.

Cea mai mare diferenţă pentru gazde s-a înregistrat cu un minut şi 20 de secunde înainte de final, 78-64, însă Shay Doron le-a "calmat" pe gazde cu o aruncare de la mare distanţă pentru a reduce diferenţa la 11 puncte când mai era un minut de joc şi nimic nu se mai putea întâmpla. De altfel 78-67 a fost şi scorul final al întâlnirii.

Următoarea adversară a târgoviştencelor este o cunoştinţă mai veche, Dinamo Kursk, cu care MCM s-a întâlnit şi în faza grupelor Eurocup. Cele două echipei şi-a împărţit atunci victoriile. Campioana României a câştigat pe teren propriu cu 62-56, în timp ce rusoaicele s-au impus la Kursk, scor 82-70.

Kursk a demolat în sferturi echipa ungară Seat Gyor, câştigând ambele manşe la o diferenţă totală de 70 de puncte, scor cumulat 170-100.

Prima manşă a întâlnirii din sferturile de finală va avea loc la 18 februarie la Târgovişte şi va fi transmisă în direct de TVR 1, de la ora 18.00, urmând ca returul să se desfăşoare la Kursk, la 25 februarie.

Boriga: "Meciul cu Dinamo Kursk este finala competiţiei"

"Ar fi fost frumos să câştigăm şi în retur, pentru a avea moral şi mai bun înaintea meciului cu Dinamo Kursk. M-am temut cel mai mult în sfertul al doilea când Canaria se distanţase la 10 puncte, apoi însă fetele noastre au revenit şi eram convins că nimic nu se mai putea întâmpla, în ciuda diferenţei mai mari pe final", a delcarat Gabriel Boriga, preşedintele de onoare al MCM pentru adevarul.ro. 

"Avem timp două săptămâni să punem la puncte meciul cu rusoaicele de la Kursk. Dacă vrem să ne calificăm va trebui să jucăm cel mai bun baschet al nostru, iar întâlnirea se anunţă una extrem de grea. După părerea mea aceasta de finala competiţiei. Cine va câştiga această dublă manşă va câştiga Eurocup anul acesta", a mai spus Boriga.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite