Baschet: Victorie cu scântei pentru Steaua Turabo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nikolov a fost eroul steliștilor pe finalul meciului (foto: bcsteaua.ro)
Nikolov a fost eroul steliștilor pe finalul meciului (foto: bcsteaua.ro)

Steaua Turabo București a câștigat, scor 88-83, după prelungiri, meciul disputat pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, derby-ul etapei a șasea a Diviziei A la baschet masculin. Prestația extrem de slabă a brigăzii de arbitri a aprins spiritele în ambele tabere.

Bulgarul Hristo Nikolov a marcat toate cele 10 puncte ale sale în sfertul patru și în prelungiri, reușind o uriașă aruncare de trei puncte, când mai erau 40 de secunde de joc pentru a oferi echipei sale, Steaua Turabo, avantaj pe tabelă, 84-83. Tot el avea să marcheze încă un coș de două puncte la faza imediat următoare, la care medieșenii s-au pripit pe repunerea mingii.

Steaua a smuls în final o victoriei chinuită, profitând din plin de o seară dezastruoasă a trio-ului de arbitri Mircea Șerban, Gabriel Roceanu și Bogdan Podar. Cei trei au greșit numeroase decizii simple, iritând spiritele în ambele tabere, însă gazdele au beneficiat de mai mult decât de celebrul "cinci la sută".

Virgil Stănescu a fost la un pas de o încăierare cu Jarett Howell, cei doi fiind cu greu opriți de către coechipieri, iar finanțatorul bucureștenilor, Tudor Niculescu, a comis un gest incalificabil, coborând din tribuna oficială și lovindu-l pe arbitrul Gabriel Roceanu.

Echilibrul a fost cuvântul de ordine pe toată durata partidei, niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă la mai mult de 10 puncte. Titus Nicoară a reușit din nou un meci de excepție, încheindu-și evoluția cu 17 puncte și 15 recuperări și ținând echipa de unul singur în joc, în sfertul al treilea. Medieșenii au dominat la aproape toate capitolele statistice, cu excepția aruncărilor de la trei puncte, acolo unde au avut o seară de coșmar, cu 2 reușite din 15 încercări.

Lucic a fost principalul realizator pentru Steaua, cu 24 de puncte, niciunul dintre ele mai importante decât cele două care au trimis meciul în prelungiri. Stelistul și-a completat evoluția cu 9 recuperări și l-a suplinit în spațiul de trei secunde pe Virgil Stănescu. Fostul căpitan al echipei naționale și-a permis parcă o zi liberă, marcând doar două coșuri din acțiune din 11 încercări și termind partida cu 11 puncte.

Mitchell a fost cel mai bun marcator al oaspeților, cu 28 de puncte, iar Howell a adăugat 16 puncte, însă niciunul din spatele semicercului de trei puncte, de unde a ratat toate cele patru aruncări.

Medieșenii au fost sancționați cu 28 de faulturi, față de 17 ale steliștilor, și au avut doi jucători eliminați pentru cinci greșeli personale, Nicoară și Ionuț Drăgușin, ambii componenți ai echipei naționale. Oaspeții intenționau după încheierea partidei să depună un memoriu la Federația Română de Baschet în ceea ce privește maniera de arbitraj, mai ales că partida a fost televizată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite