Adio primăvară! Antwerp Giants - Steaua Turabo 78-65

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua Turabo București a pierdut în deplasare cu Antwerp Giants, scor final 78-65, și a ratat orice șansă de a se califica în primăvara Eurochallenge Cup. Steliștii mai au de jucat acasă, săptămâna viitoare cu rușii de la Kuban Krasnodar, care sunt deja calificați alături de belgienii de la Giants.

Steaua Turabo București și-a anulat orice șansă de a fi prezentă în primăvara Eurochallenge Cup după ce a pierdut la o diferență mai mare de cinci puncte în deplasarea din Belgia cu Antwerp. Astfel, în eventualitatea unei egalități la puncte cu belgienii, după meciurile din ultima etapă, aceștia vor avea avantajul rezultatelor din întâlnirile directe, Steaua câștigând la București cu 80-75.

Chiar și în cazul unei înfrângeri sub cinci puncte, misiunea steliștilor ar fi fost una aproape imposibilă. Ar fi trebuit să învingă liderul Kuban Krasnodar iar Antwerp să cedeze în Rusia, cu Dinamo Moscova, echipă ieșită de tot din calculele calificării.

Virgil Stănescu cu 27 de puncte a fost singurul stelist care a făcut față tensiunii într-o asemenea partidă decisivă. El a mai contribuit cu șase recuperări și două pase decisive, într-un meci în care Steaua a reușit să rămână în meci doar în primele 10 minute, încheiate la egalitate 20-20.

Bryan Hopkins a făcut ravagii cu defensiva stelistă și a înscris 24 de puncte alături de patru pase decisive în timp ce Wilson a pus pe tabelă 18 puncte, pentru o victorie mai zdrobitoare decât o arată scorul.

Atacurile steliștilor au fost de cele mai multe ori statice, fie că aveau în față o defensivă zonă sau una om la om, în timp ce Fortson, deși a încheiat cu 12 puncte, a avut doar două pase decisive, mult prea puține pentru un conducător de joc. Americanul a ”arestat” mingea secunde bune în fiecare atac iar soluțiile sale ofensive au fost de cele mai multe ori cele individuale. Căruțașu cu 11 recuperări, a curățat panourile, acest capitol fiind unul dintre puținele la care Steaua a dominat, cu 28-22.

Procentajele la aruncări au fost cele care au tras însă Steaua în jos, în special de la două puncte, acolo unde roș-albaștrii au ratat 21 de încercări din 41.Diferența care a marcat soarta jocului a fost cea de la pase decisive, care a subliniat stilul colectiv al adversarilor noștri. Aceștia au încheiat meciul cu 22 de pase decisive în timp ce Steaua a avut doar 6.

Apărarea agresivă a belgienilor s-a pliat excelent pe lejeritatea cu care arbitrii au tratat contactele, însă acest lucru s-a petrecut doar la un capăt al terenului. Relaxarea steliștilor în multe faze de apărare i-a determinat pe arbitri să reacționeze în momentele în care românii deveneau agresivi în defensivă iar deciziile l-au iritat teribil pe croatul Niksa Bavcevic, tehnicianul stelist având mai mereu ceva de comentat.

Steliștii nu s-au putut baza pe Bogdan Popescu care a suferit o fractură de piramidă nazală în meciul cu Dinamo Moscova de la București și a rămas acasă, în timp ce sârbul Lucic a jucat prima sa partidă după trei săptămâni. Nikolov, cu 12 puncte, a fost cel de-al treilea stelist care a trecut de granița celor 10 puncte marcate în timp ce Mandache a avut o seară de coșmar cu 0 puncte în 20 de minute și toate cele cinci aruncări ratate, dintre care patru de la trei puncte.

În celălalt meci din grupă Kuban Krasnodar a trecut de Dinamo Moscova, în deplasare, cu 67-78.

Vezi clasamentul actual al grupei:
1. BC Kuban 4/1 9p
2. Antwerp Giants 3/2 8p
3. STEAUA-TURABO 2/3 7p
4. Dinamo Moscova 1/4 6p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite