Baschet: Steaua Turabo în criză. Jucătorii amenință cu boicotarea Cupei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentă pentru prima oară în Careul de Aşi la finalul sezonului regulat după mai bine de 15 ani şi calificată în Final Four în Cupa României, Steaua Turabo Bucureşti trece printr-o perioadă extrem de agitată înaintea fazelor finale din campionat şi din Cupă. Jucătorii nu au primit niciun ban în 2011!

Steliştii au încheiat sezonul regulat cu două înfrângeri, ambele în faţa unor echipe de playoff. A venit mai întâi meciul pierdut surprinzător, pe teren propriu, din penultima etapă, cu CSU Atlassib Sibiu, în care bucureştenii au irosit un avantaj de 17 puncte pentru a ceda în ultima secundă. A urmat apoi insuccesul de sâmbătă, în deplasare, cu „U" Mobitelco Cluj, un meci care nu mai conta pentru clasament şi în care steliştii au fost depăşiţi clar cu 70-59.

Înfrângerile au însă un substrat mai adânc. Potrivit unei surse din anturajul echipei, jucătorii nu şi-au mai primit salariile de trei luni şi ar putea chiar boicota participarea la Final Four-ul Cupei României, dacă situaţia nu se rezolvă.

„Mai grav este că nu se ştie când se va rezolva situaţia. Nu a venit nimeni să-i anunţe pe jucători măcar că vor lua banii peste o lună, peste două sau peste cinci. Nici jucătorii care au plecat în iarnă nu şi-au primit toate drepturile salariale", a precizat pentru Adevărul sursa menţionată.

Baschetbaliştii s-au ferit să-şi exprime public nemulţumirea, însă antrenorul Niksa Bavcevic a explodat la finalul partidei pierdute la Cluj, confirmând situaţia. „Avem mari probleme financiare, nu ştim dacă pentru noi acum începe cu adevărat sezonul sau acum se termină. În două, trei zile vom afla ce facem mai departe în Cupă sau în playoff", a declarat antrenorul croat.

Luni sau marţi conducerea clubului se va întâlni cu jucătorii, în încercarea de a aplana starea de tensiune. Participarea la Final Four-ul Cupei României nu este compromisă din punct de vedere logistic, toate cheltuielile administrative privind deplasările fiind suportate de către Clubul Sportiv al Armatei, în timp ce banii veniţi de la sponsorul principal al echipei asigură fondul de salarii.

Final Four-ul Cupei României are loc joi şi vineri la Târgu Mureş. Joi, în semifinale, sunt programate meciurile Steaua Turabo Bucureşti - Asesoft Ploieşti şi BC Mureş - Gaz Metan Mediaş. Vineri, în finala mare, se vor întâlni câştigătoarele, iar în finala mică, învinsele din prima zi. Apoi, sâmbătă, caravana baschetului se mută la Sibiu, pentru All Star Game Romania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite