Baschet: Satu Mare țintește titlul la feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei jucătoare de top transferate în această iarnă, CSM Satu Mare devine una dintre principalele candidate la titlu în Divizia A de baschet feminin. Sătmărencele nu au nicio înfrângere în faza a doua a campionatului și au bifat deja victorii concludente în fața rivalelor ICIM Arad și SCM Craiova

Victoria la o diferență de 36 de puncte obținută în deplasare la SCM Craiova a fost ultimul argument că jucătoarele de la CSM Satu Mare sunt gata să domine campionatul feminin. Deși se întâlneau singurele echipe neînvinse în faza a doua a campionatului, succesul sătmărencelor a evidențiat diferența mare existentă între reprezentatele celor două divizii, Sud-Est și Nord-Vest.

Noua achiziție a echipei din nordul țării, letona Anita Teilane a reușit un double-double, 17 puncte și 10 recuperări, contribuind decisiv la un parțial de 10-0 în sfertul al doilea, care practic a pus capăt meciului încă de la pauza mare. Satu Mare a condus după primele 20 de minute cu 39-20 și oltencele nu au mai avut nicio reacție în ultimele două sferturi, când diferența a crescut treptat. Succesul, al patrulea consecutiv, le consolidează sătmărencelor primul loc în Divizia A și le conferă statutul de invincibile în această a doua fază a sezonului.

Au "repatriat-o" pe Claudia Pop
Echipa pregătită de Dan Fleșeriu funcționează la parametri maximi și cel mai îmbucurător lucru pentru tehnicianul care pregătește și naționala U20, este că noile achiziții s-au integrat excelent în lot. Anita Teilane, 1,95 metri, fostă componentă a naționalei Letoniei, cu care a ocupat locul patru la Eurobasket 2007, a fost cea mai bună jucătoare în meciul cu Craiova și domină statistica la capitolul recuperări, cu o medie de 11,0 pe meci.

Cealaltă nou-venită, bosniaca Amra Mehmedic, a ieșit la rampă în poate cel mai important meci al acestui început de an, victoria cu marea rivală ICIM Arad, de acum două săptămâni, atunci când a marcat 27 de puncte și a totalizat 10 recuperări. Mehmedic a jucat de-a lungul carierei în Statele Unite, la colegiul St. Joseph, apoi în Bulgaria, Franța sau Suedia, unde a fost MVP-ul campionatului.

Cele două s-au impus rapid într-o echipă în care mai strălucesc Kailey Klein, Tiffany Ducker, Lori Bjork, Latoya Drake sau Andreea Orosz. Iar lor li s-a alăturat, începând cu partida de la Craiova, și una dintre cele mai valoroase tinere jucătoare din România, Claudia Pop, care a revenit în țară după o jumătate de sezon petrecută în Spania, la Olesa Barcelona.

Aradul a spulberat Alexandria
Dornice să se răzbune pentru înfrângerea dureroasă de la Satu Mare, în fața principalei contracandidate la titlul, jucătoarele de la ICIM Arad le-au măturat din cale pe adversarele din etapa trecută, BC Teleorman Alexandria, scor 94-44. Rezultatul înregistrat în cele 10 minute ale sfertului trei face orice alte comentarii despre partidă total inutile: 27-2! În condițiile în care echipa din sudul țării a marcat cele două puncte când mai erau de joc doar câteva secunde din acel sfert memorabil, după ce gazdele marcaseră 27 de puncte consecutive.

O apărare sufocantă pe tot terenul, dirijată de pe margine de Stacey Nolan, tehnician și la naționala României, le-a oferit arădencelor nenumărate șanse de contraatac, fructificate în cea mai mare parte. Aradul rămâne în plasa sătmărencelor, la o singură victorie distanță, în ceea ce se anunță marele duel pentru titlul de campioană în acest sezon.

Feminin, Grupa I, Etapa a 4-a
LMK BC Sepsi - Olimpia București 86-60
SCM Craiova - CSM Satu Mare 43-79
ICIM Arad - CSB Teleorman 94-44
Danzio Timișoara - Rapid București 75-68

Clasament:
1. CSM Satu Mare 4/0 8p
2. ICIM Arad 3/1 7p
3. SCM Craiova 3/1 7p
4. BCM Danzio 2/2 6p
5. LMK BC Sepsi 2/2 6p
6. Rapid București 1/3 5p
7. CSB Teleorman 1/3 5p
8. Olimpia București 0/4 4p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite