Baschet: ”Turbo” Dzambic, performerul rundei a 11-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rade Dzambic
Rade Dzambic

Sârbul Rade Dzambic a fost unul dintre cei mai buni jucători ai etapei a 11-a din Divizia A la baschet masculin. Conducătorul de joc al celor de la CSM București a fost la o singură recuperare distanță de un triple-double, contribuind decisiv la victoria echipei sale, 79-62 cu BCM Pitești.

Dzambic nu a fost folosit titular, dar a încheiat partida cu 10 puncte, 11 pase decisive și 9 recuperări, ratând o singură aruncare din acțiune. El a trecut pe primul loc în clasamentul celor mai buni pasatori din acest sezon, cu o medie de 8,0 pase decisive pe meci, devansându-i pe Jujuan Cooley (7,2), Adrian Tudor (5,5), Nikola Stojakovic (5,3) și Jarrett Howell (5,0).

Sârbul celor de la CSM București, poreclit "Turbo Rade", deține și recordul de pase decisive într-un singur meci, pe care de altfel l-a egalat în partida de sâmbătă, cu 11 reușite, la egalitate cu Adrian Tudor și JuJuan Cooley.

Steaua, Asesoft și Mureș rămân în frunte
BC Mureș, Steaua Turabo București și CSU Asesoft Ploiești continuă să domine campionatul intern, cele trei echipe aflându-se, în această ordine, pe primele trei locuri, fiecare cu câte 20 de puncte și având același record de 9 victorii și 2 înfrângeri.

Mureșenii au trecut pe teren propriu de Municipal Oradea cu 95-84, la meci asistând și Ladislau Boloni, ovaționat îndelung de către cei peste 2000 de spectatori din Sala Sporturilor. Jason Forte a fost din nou omul de bază al mureșenilor, americanul constribuind cu 25 de puncte, 14 recuperări și 5 pase decisive la victorie, sprijinit de Liviu Dumitru, 20 de puncte și Flavius Lăpuște, 18 puncte. De la orădeni s-au remarcat Schachtner cu 21 de puncte și Mandic cu 20 de puncte și 8 recuperări.

Steliștii au înregistrat scorul etapei la Iași, 103-55 cu Poli într-un meci în care antrenorul Niksa Bavcevic a folosit toți jucătorii. El și-a odihnit pe cât posibil titularii în vederea meciului din Eurochallenge Cup cu Antwerp Giants, care va avea loc marți la București și va fi transmis în direct de Sport.ro de la ora 19.00.

Ploieștenii de la Asesoft au învins fără probleme la Târgu Jiu pe Energia Rovinari, Ilic cu 20 de puncte, Burlacu cu 16 și Westrol cu 15 fiind principalii realizatori. De la gazde, doar Darby Jr. cu 19 puncte și Troupe cu 16 s-au ridicat la înălțimea duelului cu campioana României.

Politehnica Iaşi - Steaua Turabo Bucureşti 55-103
Energia Rovinari - CSU Asesoft Ploieşti 70-88
Gaz Metan Mediaş - SCM Universitatea Craiova 89-69
CS Municipal Bucureşti - BC Argeş Piteşti 79-62
BC Mureş Târgu Mureş - CSM Oradea 95-84
CS Otopeni - CSU Atlassib Sibiu 74-72
Baschet Club Timişoara - "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 71-53
CSU Cuadripol Braşov - BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc 75-70

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite