Baschet: Americanul Neumann, onorat să antreneze naţionala României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul antrenor al naţionalei masculine de baschet, americanul Carl John Neumann a fost prezentat astăzi oficial şi consideră o onoare să preia reprezentativa tricoloră.

"Este o onoare pentru mine să vin în România, să ocup această funcţie. Acest sentiment trebuie să-l împărtăşească şi jucătorii, care trebuie să fie onoraţi că evoluează pentru ţara lor. Sunt conştient că nu va fi o misiune uşoară pentru noi, dar sunt foarte încrezător în perioada următoare şi că vom ajunge să jucăm la nivelul care să ne asigure calificarea în primele 24 de echipe ale Europei", a declarat americanul.

Neumann are ca obiectiv calificarea la Eurobasket 2013, prima ediţie la care se vor califica 24 de echipe. Staff-ul tehnic al americanului va cuprinde mai mulţi antrenori români cu care Neumann speră să conlucreze cât mai bine.

"Este o adevărată provocare pentru mine să pregătesc această echipă, pentru că, în ciuda problemelor din baschetul românesc, va trebui să ne îndeplinim obiectivul. Mai sunt multe lucruri de pus la punct şi i-am spus şi preşedintelui Carmen Tocală să nu se aştepte la minuni peste noapte. Trebuie să dezvoltăm baschetul şi la nivelul echipelor de tineret şi toate aceste lucruri nu vor fi realizate numai de mine, ci de antrenorii cu care voi lucra şi, mai ales, de jucători", a spus Neumann.

"Îmi doresc să fiu foarte apropiat de antrenorii din campionatul României, care sper să mă ajute. Cu siguranţă voi avea lucruri de învăţat şi de aici şi consider că atunci când nu voi mai avea dorinţa să mai învăţ ceva în baschet îmi voi încheia cariera", a mai declarat americanul, fost jucător în NBA şi antrenor în Belgia, Grecia, Cipru, Israel, Kuwait, Arabia Saudită, Liban, China şi Japonia, dar şi la echipe din ligile inferioare din SUA.

Neumann şi-a susţinut CV-ul impresionant, care include şi o calificare la Campionatul Mondial cu naţionala Libanului în 2002, cu o serie de scrisori de recomandare din partea unor antrenori legendari din NBA, cum ar fi Phil Jackson, Pat Riley sau George Karl, alături de care a lucrat de-a lungul carierei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite