Baschet: Meciul vieții pentru Vlad Moldoveanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Moldoveanu a marcat 39 de puncte, record al carierei în NCAA și echipa sa, American Eagles, a învins cu 82-75 marea rivală din conferința Patriot League, formația colegiului Lehigh.

Moldoveanu a fost imposibil de contracarat în partea a doua a jocului când a marcat 29 de puncte. Românul și-a completat evoluția cu 12 recuperări și a avut un procentaj de sută la sută la aruncările libere, 10 reușite din tot atâtea încercări.

American a fost condusă la șase puncte în debutul reprizei secunde, dar baschetbalistul român a marcat 19 puncte consecutive pentru echipa sa, care s-a distanțat pe tabelă la 65-55. Eagles au obținut cea de-a patra victorie consecutivă și prima din februarie 2009 împotriva celor de la Lehigh, care anul trecut au fost campioni în Patriot League.

Performanța din meciul cu Lehigh l-a adus pe Vlad Moldoveanu pe locul 12 în topul marcatorilor din NCAA, campionatul universitar nord-american de baschet, în care evoluează peste 3000 de jucători.

Vlad Moldoveanu a fost urmărit la această partidă de mai mulți scouteri ai unor echipe din NBA iar în sală s-a aflat și Ghiță Mureșan.

Citește luni în Adevărul Sport un articol amplu despre Vlad Moldoveanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite