Shaq are încă Diesel în rezervor: va juca pentru Celtics

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shaqiuille O'Neal este o legendă a baschetului american
Shaqiuille O'Neal este o legendă a baschetului american

Baschetbalistul american Shaquille O'Neal, poreclit la un moment dat The Diesel, îşi va continua cariera profesionistă în ciuda faptului că, la 38 de ani, este cel mai în vârstă jucător din NBA. El a semnat un contract pe un sezon cu Boston Celtics.

Shaquille O'Neal, 2,16 metri, 147 de kilograme, a venit la Celtics după un sezon petrecut la Cleveland Cavaliers, unde a eşuat să câştige încă un inel de campion, care ar fi fost al cincilea al carierei. Shaq va primi pentru acest sezon salariul minim prevăzut de ligă pentru un veteran, 1,4 milioane de dolari.

Alături de Jermaine O'Neal, un alt veteran semnat de Celtics în această vară, Shaq va suplini absenţa pivotului titular Kendrick Perkins, care va rata prima jumătate a sezonului în urma unei operaţii la genunchi.

Shaquille O'Neal a evoluat în cariera sa la Orlando Magic, cu care a jucat finala NBA în 1995, la Los Angeles Lakers, cu care a câştigat trei titluri de campion (2000-2002) şi a mai jucat o finală în 2004, la Miami Heat (titlu în 2006), la Phoenix Suns şi la Cleveland Cavaliers. A jucat în total 1384 de partide în liga profesionistă nord-americană dintre care în doar 9 nu a fost titular.

Vezi cele mai frumoase faze reuşite de Shaq în playoff-ul NBA:

Shaq este cunoscut şi pentru declaraţiile sale năstruşnice care l-au transformat într-un adevărat erou al conferinţelor de presă:

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite