NBA: Spurs şi Suns se vor întâlni în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

San Antonio Spurs şi Phoenix Suns se vor întâlni în semifinalele Conferinţei de Vest, ambele echipe obţinând joi noapte calificarea în această fază a ligii profesioniste nord americane de baschet

Phoenix Suns a învins în deplasare pe Portland TrailBlazers, scor 99-90, pentru a câştiga seria din prima rundă cu 4-2 la general. Steve Nash a marcat o importantă aruncare de trei puncte, sub presiunea unui adversar, când mai erau două minute şi jumătate şi pe atacul următor, după o ratare a lui Brandon Roy, l-a servit perfect pe Amare Stoudemire care a urcat scorul la 94-82 cu un slamdunk în forţă. Au fost loviturile decisive pentru Portland, o echipă măcinată de accidentări în acest sezon, care a reuşit un parcurs mai mult decât meritoriu.

Jason Richardson a marcat 28 de puncte pentru Suns, dintre care 15 din spatele semicercului de la 3 puncte, în timp ce Martell Webster a fost principalul realizator pentru Blazers cu 19 puncte.

Phoenix va da piept în semifinalele Conferinţei de Vest cu San Antonio Spurs.

Spurs au trecut în marele derby texan de Dallas Mavericks, scor general 4-2, după ce au câştigat ultima partidă, pe teren propriu, cu 97-87. San Antonio a devenit astfel prima echipa de pe locul şapte care elimină echipa de pe locul doi după ce prima rundă a playoff-ului a trecut la sistemul „cel mai bun din şapte meciuri".

San Antonio şi-a ales practic să joace cu Dallas în această fază a competiţiei, cedând meciul direct din ultima seară a sezonului regulat. O victorie a celor de la Spurs atunci i-ar fi adus faţă în faţă cu Utah Jazz. Însă decizia lui Gregg Poppovich, antrenorul celor de la Spurs, care a jucat în acel meci fără Tim Duncan şi Manu Ginobili, se dovedeşte acum inspirată.

Tim Duncan a făcut aproape orice pe teren în victoria de aseară încheind partida cu 17 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepţii şi 3 capace. Dirk Nowitzki a marcat 33 de puncte, dintre care 25 în a doua jumătate, dar nu a putut împiedica înfrângerea celor de la Dallas, care părăsesc playoff-ul în prima rundă pentru a treia oară în ultimii patru ani. Mavs au trecut de primul tur anul trecut, chiar în faţa celor de la Spurs. Dallas este la zecelea sezon în care se califică în playoff printre favorite, însă a ajuns doar o dată în finala NBA, în 2006, cedată în faţa celor de la Miami Heat.

Seria din semifinalele Conferinţei de Vest dintre San Antonio Spurs şi Phoenix Suns se anunţă una extrem de fierbinte, fiind una dintre cele mai mari rivalităţi din NBA. Spurs au dominat categoric, cu Suns reuşind ultima victorie într-o serie de playoff acum un deceniu. San Antonio a eliminat Suns în drumul către titlurile din 2003, 2005 şi 2007, reuşind victoria şi în 2008. Meciurile de playoff dintre cele două echipe s-au lăsat deseori cu dispute dincolo de limita regulamentului urmate de suspendări, duelurile dintre jucători făcând victime din ambele tabere.

Mai mult se zvoneşte că Jerry Colangelo, actualul manager al naţionalei Statelor Unite şi fost manager la Phoenix, l-ar fi trecut intenţionat cu vederea pe Gregg Popovich, antrenorul celor de la San Antonio, pentru postul de selecţioner al Dream Team-ului. Colangelo a declarat că l-a ales pe Mike Kryzewski, de la universitatea Duke, pentru că Popovich părea că nu-şi doreşte îndeajuns de mult postul.

Vezi aici situaţia completă din playoff-ul NBA cu toate rezultatele partidelor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite