Controverse la finalul sezonului NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri noapte ultimele meciuri din sezonul regulat al campionatului profesionist nord-american de baschet, NBA, au stabilit ierarhiile finale înainte de playoff, precum şi ultima echipa calificată în această fază, Chicago Bulls. Două meciuri au născut însă unele suspiciuni.

Chicago Bulls a învins miercuri noapte pe Charlotte Bobcats, scor 98-89, şi a devenit ultima echipă calificată în playoff-ul NBA, sezonul 2009-2010. Taurii au dus o luptă umăr la umăr cu Toronto Raptors până în ultima seară a sezonului regulat, şi în cele din urmă au prins locul opt în Conferinţa de Est.

Chicago avea nevoie de victorie, pentru a nu depinde de rezultatul meciului dintre Toronto şi New York Knicks. Multă lume a speculat înainte de partidă că Michael Jordan, fostul superstar al celor de la Bulls, actualmente patron la Bobcats, îşi va ajuta fosta echipă. Pentru a înlătura orice speculaţii antrenorul Larry Brown a început cu titularii pe teren, deşi dorinţa sa a fost să-i odihnească într-o partidă care pentru Bobcats nu mai avea nicio însemnătate.

În cele din urmă, avansul luat rapid de Bulls, intraţi extrem de motivaţi în meci, avea să-l determine pe Brown să-şi retragă pe bancă titularii, care au jucat doar aproximativ 25 de minute fiecare. La final Jordan s-a dus personal în vestiarul fostei sale echipei pentru a-i felicita pe jucători pentru calificarea în playoff. Bulls vor juca în primul tur cu Cleveland Cavaliers, liderul Conferinţei de Est.

Un alt meci care a născut semne de întrebare în ultima seară a fost cel dintre San Antonio Spurs şi Dallas Mavericks. Prin jocul rezultatelor, Spurs îşi puteau stabili adversarul din primul tur. În cazul unei victorii acesta ar fi fost Utah Jazz, în cazul unei înfrângeri, ar fi fost chiar Dallas Mavericks.

Deşi a lăsat să se înţeleagă că nu-şi va odihni supersarurile, Gregg Popovich, antrenorul celor de la Spurs, a luat în ultima clipă decizia de a-i lăsa pe bancă pe Tim Duncan şi pe Manu Ginobili, care au rămas acolo pe toată durata partidei. San Antonio a cedat, scor 96-89 pentru Dallas, cele două echipe urmând a se întâlni în primul tur de playoff.

Decizia lui Popovich, unul dintre cei mai buni antrenori ai ultimului deceniu, cu patru titluri la activ, toate cu Spurs, a născut discuţii aprinse. „Sunteţi nebuni să credeţi că îi prefer pe Dallas, doar am tot pierdut cu ei în acest sezon. Am vrut doar să mă asigur că atât Tim cât şi Manu nu se vor accidenta stupid la ultimul meci şi vor putea juca în playoff", a fost declaraţia lui Gregg Popovich.

Spurs a cedat de trei ori cu Dallas în acest sezon regulat, obţinând o singură victorie, în marea rivalitate texană. Cei de la Dallas i-au ironizat pe viitorii lor adversari. „Probabil că nu mai au bani de combustibil pentru avion şi au preferat o deplasare mai scurtă", a glumit antrenorul celor de la Dallas, Rick Carlslile

În urma rezultatelor înregistrate miercuri noapte tabloul complet al primului tur din playoff-ul NBA arată astfel:

Conferinţa de Est:

Cleveland Cavaliers (1) - Chicago Bulls (8)
Scorul din sezonul regulat: 2-2

Orlando Magic (2) - Charlotte Bobcats (7)
Scorul din sezonul regulat: 3-1

Atlanta Hawks (3) - Milwaukee Bucks (6)
Scorul din sezonul regulat: 2-1

Boston Celtics (4) - Miami Heat (5)
Scorul din sezonul regulat: 3-0

Conferinţa de Vest

Los Angeles Lakers (1) - Oklahoma City Thunder (8)
Scorul din sezonul regulat: 3-1

Dallas Mavericks (2) - San Antonio Spurs (7)
Scorul din sezonul regulat: 3-1

Phoenix Suns (3) - Portland TrailBlazers (6)
Scorul din sezonul regulat: 1-2

Denver Nuggets (4) - Utah Jazz (5)
Scorul din sezonul regulat: 3-1

Playofful NBA poate fi urmărit în România pe Boom Sport One şi Digi Sport.

Prima partidă transmisă va fi cea dintre Cleveland Cavaliers şi Chicago Bulls, sâmbătă seară, de la ora 22.00, în direct pe Boom Sport One.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite