NBA: Alertă maximă! Lebron se întoarce în Cleveland

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LeBron era gânditor la ultimul meci înaintea celui din Cleveland
LeBron era gânditor la ultimul meci înaintea celui din Cleveland

Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale anului în NBA va avea loc în această seară. Superstarul LeBron James, actualmente la Miami, va reveni în orașul pe care l-a părăsit cu atâta tam-tam în vară, Cleveland, unde a fost idolul tuturor pentru șapte sezoane. Furia fanilor este imensă și măsuri de securitate speciale au fost luate de către organizatori.

Un oraș întreg a așteptat în această vară ca LeBron James, de două ori MVP al ligii profesioniste nord-americane de baschet, să-și dea acordul pentru un nou contract cu echipa pe care a adus-o în finala NBA din 2007. Însă într-un show televizat la nivel național, James a anunțat că va părăsi Cleveland pentru a se alătura lui Dwyane Wade și Chris Bosh în Miami. Decizia a întors un oraș întreg, în frunte cu patronul celor de la Cavaliers, împotriva lui LeBron. Tricouri arse, uriașe panouri publicitare dărâmate, șapte ani de istorie șterși cu forța din memorie. Și speranța unei răzbunări cât mai rapide.

Momentul zero a sosit pentru fanii din Cleveland. Tensiunea este maximă în oraș iar cererea de bilete a atins nivelul finalei din 2007, pe care Cavaliers au pierdut-o cu 0-4 la general în fața celor de la San Antonio Spurs. Cel mai ieftin bilet s-a vândut cu 150 de dolari iar cel mai scump cu 6000 dar toate s-au epuizat de câteva săptămâni.

La Quicken Loans Arena s-au luat măsuri speciale, neobișnuite pentru un meci din NBA. Băuturile vor fi servite numai în pahare de plastic, pentru a evita ca sticlele să fie aruncate în teren. Pe lângă obișnuitele detectoare anti-metal de la intrarea în arenă, numărul forțelor de ordine a fost mărit iar reprezentanții gazdelor anunță că sunt pregătite să evacueze pe oricine încearcă să provoace un scandal.

"Fanii au dreptul să se exprime și nu vom îngrădi acest lucru, însă vrem să vedem că o vor face pentru a susține echipa noastră. Sper că nu vor face de râs orașul Cleveland", a declarat un oficial al echipei. Orice afișaj care va conține mesaje provcatoare sau injurioase la adresa lui LeBron James are șanse mari să fie confiscat, mai precizează organizatorii.

"Cleveland îl urăște pe LeBron", este unul dintre cele mai cuminți mesaje care au putut fi deja văzute pe străzile orașului înaintea partidei din această seară. Născut în Akron, un orășel aflat în apropiere de Cleveland, James a fost "cavalerul pe cal alb" pe care toții fani sportului din metropola americană îl așteptau să-i scoată din beznă. Nicio echipă profesionistă nu a mai câștigat un titlu național pentru Cleveland din 1964, atunci când Browns, echipa de fotbal american, a cucerit titlul NFL. Furia suporterilor care vedeau în LeBron un talent unic la o mie de ani și un salvator al sportului profesionist din oraș, este uriașă.

"Aș minți dacă aș spune că e un meci ca oricare altul", a declarat jucătorul gazdelor, JJ Hickson. Ceea ce alimentează și mai mult imaginația fanilor din Cleveland este posibilitatea ca echipa lor favorită chiar să învingă Miami și trioul de superstaruri. Heat nu trece printr-o perioadă foarte bună, victoria cu Pistons de miercuri noapte, scor 97-72, fiind ca un balon cu oxigen.

Culmea, LeBron James a fost la un pas să rateze meciul, după ce a suferit o căzătură teribilă în meciul cu Pistons. Însă va fi prezent cu siguranță în această seară pe parchetul unde timp ce șapte sezoane și-a condus echipa către ceea ce fanii ei sperau să se tranforme în cele din urmă într-un titlu. Pe care James îl promisese.

Iată o prefață a sosirii lui LeBron James în Cleveland:

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite