NBA: LeBron și-a umilit fosta echipă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LeBron James a marcat 38 de puncte dintre care 24 numai în sfertul al treilea pentru Miami Heat, care a învins în deplasare Cleveland Cavaliers, scor 118-90. A fost primul meci al lui James în fața fostei sale echipe, pe care a părăsit-o în această vară după șapte sezoane.

Fanii din Cleveland s-au pregătit cum nu s-a putut mai bine pentru această partidă. "Trădătorule", "Regina James", "Lying King" (Regele mincinos), "Sufocă-te" au fost doar câteva dintre mesajele afișate de către spectatorii de la Quicken Loans Arena, acolo unde James a fost numărul 1 timp de șapte sezoane. 20.000 de oameni l-au huiduit copios la prezentarea dinaintea meciului și de fiecare dată când a avut mingea în mână.

Toată această presiune s-a răsfrânt parcă înzecit chiar asupra jucătorilor de la Cleveland. Într-un adevărat război psihologic, LeBron James s-a jucat cu mințile foștilor săi coechipieri, cu care a glumit la aproape fiecare întrerupere a meciului, și cu inimile fanilor din tribune, cărora le-a oferit o mostră de joc pe care altădată o gustau din plin.

James a încheiat meciul cu 38 de puncte, record al sezonului, 24 dintre acestea venind într-un sfert trei în care superstarul din Miami a ratat doar două aruncări din acțiuni. LeBron a îndesat aruncare după aruncare, unele din poziții imposibile, în timp ce spectatorii se afundau din ce în ce mai mult în scaunele de la Quicken Loans Arena. Fostul idol al tribunelor din Cleveland și-a mai trecut în cont 8 pase decisive și 5 recuperări.

Dwyane Wade și Chris Bosh au completat o seară magică pentru Heat, care nu au avut un start de sezon pe măsura așteptărilor. Wade a fost la un pas de triple-double, cu 22 de puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive iar Bosh a contribuit cu 15 puncte și 5 recuperări. Una dintre armele surpriză ale celor din Miami a fost James Jones, care a profitat din plin de spațiile create de James și Wade prin pătrunderile lor și a marcat 18 puncte, dintre care 15 din spatele semicercului de la trei puncte.

Cei de la Cavaliers au fost dominați la toate capitolele și niciunul dintre titulari nu a reușit să marcheze mai mult de șase puncte. Salvarea unei înfrângeri și mai catastrofale a venit de la banca de rezerve. Daniel Gibson cu 21 de puncte alături de Antawn Jamison și Mo Williams, fiecare cu câte 11 puncte au salvat cât de cât o seară neagră pentru baschetul din Cleveland.

Lebron James a marcat cu 10 puncte mai mult decât toți cei cinci jucători care au fost titulari în această seară pentru Cleveland.

"A fost doar un alt meci de baschet" a încercat James să minimalizeze această confruntare la final. "Noi am avut cea mai bună evoluție din acest sezon și mă bucur pentru acest lucru", au fost primele cuvinte ale lui LeBron după încheierea partidei, acordate televiziunii TNT. Totuși, întrebat de către reporterul televiziunii americane ce mesaj are pentru fanii din Cleveland, James nu s-a abținut să nu-i înțepe. "Le doresc toate cele bune, dar îmi voi continua măreția în Miami", a spus Lebron.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite