NBA: Lakers, mare favorită la titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kobe Bryant şi Pau Gasol, favoriţi la un nou titlu cu Lakers
Kobe Bryant şi Pau Gasol, favoriţi la un nou titlu cu Lakers

Sondajul anual pe care NBA, liga profesionistă nord-americană îl realizează înainte de debutul pre-sezonului printre managerii echipelor, o creditează pe Los Angeles Lakers, campioană şi în sezonul trecut, drept marea favorită la titlu şi în 2011.

Cei de la Lakers au fost aleşi campioni de către 63 la sută dintre managerii echipelor din NBA în timp ce doar 33 la sută au ales Miami Heat, acolo unde în acest sezon vor evolua superstarurile Dwyane Wade, Lebron James şi Chris Bosh.

Alţi patru la sută dintre votanţi au considerat că cei de la Boston Celtics vor cuceri inelele de campioni.

În ceea ce priveşte titlul de MVP al sezonului, acesta va ajunge la Kevin Durant, de la Oklahoma City Thunder, în opinia a 67 la sută dintre cei care au votat. Durant, care a condus naţionala americană către medalia de aur la Campionatul Mondial din acest an, e urmat de Kobe Bryant, cu 26 la sută. Restul de trei procente au fost împărţite între Lebron James, câştigător sezonul trecut şi Dwight Howard.

John Wall, de la Washington Wizards, a primit cele mai multe voturi pentru titlul de debutantul anului, în timp ce Phil Jackson, care va conduce Lakers şi în acest sezon, este principalul candidat la titlul de antrenorului anului.

Poreclit „Black Mamba" pentru sângele rece cu care îşi elimină adversarii pe teren, Kobe Bryant are cel mai mare credit pentru aruncarea decisivă într-un meci. 79 la sută dintre managerii echipelor din NBA şi-ar dori ca în cazul unei aruncări decisive, Kobe să fie cel care o execută.

Noul sezon al ligii profesioniste nord-americane de baschet va debuta la 26 octombrie şi va fi transmis în România de Dolce Sport şi de Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite