NBA: Kobe, coş miraculos pentru victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kobe Bryant a adus victoria echipei sale, Los Angeles Lakers, în partida cu Sacramento Kings.
Kobe Bryant a adus victoria echipei sale, Los Angeles Lakers, în partida cu Sacramento Kings.

Kobe Bryant a adus victoria echipei sale, Los Angeles Lakers, în partida cu Sacramento Kings, scor 109-108, printr-un miraculos coş de trei puncte, înscris cu 0,1 secunde înainte de finalul timpului regulamentar, de la limita autului.

După un meci în care Kings au dominat timp de trei sferturi şi jumătate, şi au condus şi la 20 de puncte diferenţă, Lakers au revenit pe final, în special datorită jocului magnific al superstarului Kobe Bryant. Acesta a totalizat 39 de puncte, 5 recuperări şi 5 pase decisive, şi are o medie de 35,5 puncte pe meci în ultimele 10 partide.

Ime Udoka a ratat două aruncări libere cruciale la scorul de 108-106 pentru echipa sa, Sacramento Kings, când mai erau doar 4 secunde de joc. Pau Gasol a asigurat recuperarea defensivă şi după un time-out al celor de la Lakers, a urmat schema în urma căreia Kobe Bryant a reuşit coşul victoriei. Antrenorul Phil Jackson a ales tactica „totul sau nimic", şi l-a trimis pe Kobe să arunce din spatele liniei de la trei puncte. Poziţia lui Bryant a fost la limita tuşei laterale, iar mingea a plecat din mâna sa atunci când cronometrul de joc arăta 0,1 secunde. A fost nevoie de reluarea video pentru ca arbitrii să valideze coşul cu care Lakers i-au învins pentru a doua oară într-o săptămână pe Kings.

Los Angeles a câştigat la 28 decembrie, în deplasare, după două reprize de prelungiri, cu Kobe marcând atunci 38 de puncte şi două aruncări de trei puncte importante în sfertul al patrulea. Este pentru a treia oară în ultima lună când Kobe câştigă un meci în ultima secundă, după reuşitele cu Miami, din 4 decembrie şi cea cu Bucks din 16 decembrie.

Spencer Hawes, pivotul echipei din Sacramento a reuşit meciul carierei cu 30 de puncte şi 11 recuperări în timp ce israelianul Omri Casspi a marcat 23 de puncte.

„Am avut două şanse să învingem cea mai bună echipă din ligă. De fiecare dată ei însă au reuşit să ne depăşească pe final. De aceea sunt o echipă atât de valoroasă, iar Kobe este un jucător incredibil. Sunt atât de mândru de echipa mea, dar în acelaşi timp atât de dezamăgit", a declarat la final Paul Westphall, antrenorul oaspeţilor.
Lakers sunt pe primul loc în Conferinţa de Vest cu cel mai bun record din ligă, 26 de victorii şi 6 înfrângeri în timp ce Sacramento sunt pe locul 13 în Vest cu 14 victorii şi 18 înfrângeri.

Vezi aici clasamentele complete şi rezultatele din NBA

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite