Kobe, contract astronomic: 90 de milioane de dolari pe trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baschetbalistul american Kobe Bryant, 31 de ani, a semnat o prelungire a contractului său cu Los Angeles Lakers pe o perioadă de trei ani în care va primi aproape 90 de milioane de dolari.

Contractul lui Kobe, care câştigă în acest an 23 de milioane de dolari şi va câştiga în următorul 24,8 milioane de dolari, urma să expire la finalul sezonului 2010-2011. Bryant va primi de la Lakers 27,4 milioane de dolari în 2011-2012, apoi 30,2 milioane în următorul sezon pentru ca în ultimul an de contract, când va avea vârsta de 35 de ani, să primească peste 32 de milioane de dolari.

Lakers îşi păstrează astfel nucleu principal de jucători, după ce de-a lungul acestui sezon au semnat prelungiri şi Pau Gasol, Ron Artest, Lamar Odom şi Andrew Bynum, toţi cu contracte până în 2013.

Bryant are medii de 27,2 puncte, 5,3 recuperări şi 5,1 pase decisive pe meci, în acest sezon, pentru Lakers, echipă cu care a câştigat patru titluri de campion al NBA. El a fost de asemenea selecţionat de 12 ori în All Star Game în cele 14 sezoane de NBA.

Singura problemă a celor de la Lakers rămâne antrenorul Phil Jackson, 64 de ani, căruia îi expiră de asemenea contractul la finalul acestui sezon. „Master Zen", cum este cunoscut Jackson, este cel mai titrat tehnician din NBA cu 10 titluri de campion, şase cucerite cu Chicago Bulls în era Michael Jordan şi patru cu LA Lakers. „Nu cred că voi mai semna pe trei ani, voi analiza an de an situaţia. Dar cred că aceşti jucători vor trebui să se obişnuiască cu ideea că la un moment dat vor trebui să evolueze sub un alt antrenor", a spus Jackson.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite