Finala NBA: Celtics egalează, Ray Allen record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boston Celtics a egalat scorul general al Finalei NBA cu Los Angeles Lakers, 1-1, după ce a câştigat meciul doi în deplasare, scor 103-94. Ray Allen a totalizat 8 aruncări de trei puncte marcate, record într-o finală.

Un zâmbet ştrengar i-a apărut în colţul gurii lui Ray Allen după ce a marcat cea de-a patra aruncare de trei puncte din tot atâtea încercări. Era abia sfertul al doilea al meciului doi cu Lakers şi gestul său aducea aminte de un alt moment celebru al finalelor din NBA, când Michael Jordan ridica din umeri după ce reuşise şase coşuri de trei puncte în 1992, cu Portland.

Allen avea să doboare acest record pentru o jumătate de meci, deţinut de Jordan şi de Kenny Smith, marcând şapte coşuri din spatele semicercului până la pauză. Apoi, cu încă o reuşită în sfertul trei avea să doboare şi recordul pentru un întreg meci din finală, deţinut de Scottie Pippen la egalitate cu acelaşi Smith.

Performanţa lui Allen a fost completată de un triple double reuşit de Rajon Rondo, cu 19 puncte, 12 recuperări şi 10 pase decisive. Cele 10 puncte marcate de Rondo în sfertul patru au fost decisive pentru Celtics la fel ca şi jocul său la recuperare.

Lakers nu s-a putut baza foarte mult pe superstarul Kobe Bryant, care a avut probleme cu faulturile şi a petrecut doar 34 de minute pe teren, timp în care a marcat 21 de puncte. Pau Gasol şi Andrew Bynum au dominat din nou spaţiul de trei secunde, cu 46 de puncte marcate împreună, dar niciun alt jucător de la Lakers nu s-a mai ridicat la înălţimea unui asemenea meci.

Cei de la Lakers şi-au pierdut luciditatea pe finalul partidei în timp ce Celtics a găsit soluţii pentru multe dintre greşelile primului meci. Cu o agresivitate crescută şi o apărare mai eficientă, Boston a câştigat un meci crucial înaintea celor trei partide pe care le va disputa pe teren propriu. Doar Paul Pierce şi Kevin Garnett au rămas datori (doar 16 puncte adunate în meciul doi).

Meciurile 3, 4 şi 5 vor avea loc în Boston.

Programul finalei:
Meciul 3: Miercuri, 9 iunie, ora 04.00, în Boston (în direct la Boom Sport One)
Meciul 4: Vineri, 11 iunie, ora 04.00, în Boston (în direct la Boom Sport One)
Meciul 5: Luni, 14 iunie, ora 03.00, în Boston (în direct la Boom Sport One)
Meciul 6: Miercuri, 16 iunie, ora 04.00, în Los Angeles* (în direct la Boom Sport One)
Meciul 7: Vineri, 18 iunie, ora 04.00, în Los Angeles* (în direct la Boom Sport One)
* dacă va fi necesar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite