NBA: Celtics a subordonat trio-ul de vis din Miami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boston Celtics s-a impus, pe teren propriu, scor 88-80, în fața celor de la Miami Heat în primul meci al sezonului 2010-2011 din liga profesionistă nord-americană de baschet, NBA.

Trio-ul de vis din Miami, Dwyane Wade, LeBron James și Chris Bosh a trecut prin momente de coșmar la primul joc oficial, în fața uneia dintre principalele contracandidate la câștigarea Conferinței de Est.

Într-o atmosferă de playoff, Celtics au dominat copios prima jumătate, printr-o apărare la sânge și le-au permis celor de la Miami să marcheze doar 30 de puncte în primele 24 de minute. LeBron James a preluat controlul jocului în sfertul al treilea, perioadă în care a marcat 15 dintre cele 31 de puncte ale sale, și Heat s-a apropiat la șase puncte înainte de sfertul decisiv.

Celtics s-au distanțat la 13 puncte în prima parte a sfertului patru, 83-70, cu Glen Davis și Paul Pierce marcând fiecare câte șase puncte. A urmat însă un run de 10-0 pentru Miami, alimentat de două coșuri de trei puncte marcate de LeBron și Wade și încheiat cu o pătrundere în forță a lui Lebron.

Ray Allen le-a tăiat orice speranțe celor de la Miami cu un coș nimicitor de la trei puncte, din colțul terenului dintr-o poziție extreme de dificilă, pentru 86-80, și Boston a reușit să se impună.

Rajon Rondo a fost dirijorul celor de la Boston, distribuind nu mai puțin de 17 pase decisive, la două de recordul carierei, în timp ce Allen a fost principalul marcator cu 20 de puncte, dintre care 15 din spatele semicercului de trei puncte.

În ciuda celor 31 de puncte marcate, LeBron James a pierdut opt posesii pentru Miami, egalându-și recordul negativ din sezonul trecut, iar Dwyane Wade, încă nerefăcut complet după accidentarea din presezon, nu a contribuit decât cu 13 puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive.

Paul Pierce a marcat 19 puncte pentru Boston și a reușit câteva importante aruncări de trei puncte iar la interior, Shaquille O'Neal a avut un debut excelent pentru Celtics cu 9 puncte și 7 recuperări în 18 minute, fiind excelent completat de Glen Davis cu 13 puncte și 5 recuperări. Kevin Garnett a încheiat meciul cu un double-double, 10 puncte, 10 recuperări, la care a adăugat 3 pase decisive și 3 intercepții, Celtics demonstrând încă o dată că posedă unul dintre cele mai valoroase jocuri de echipă din NBA.

Miami a plătit tribut unei prime jumătăți de coșmar și în ciuda performanței individuale a lui James din partea a doua nu a reușit să întoarcă soarta meciului. Lebron a fost îndelung fluierat de către fanii din Boston, în special după ce a primit cadou din partea arbitrilor un fault, la o fază în care l-a doborât pe Paul Pierce și care trebuia sancționată cu fault în atac. O arenă întreagă a scandat în mai multe rânduri "Overrated" (Supraapreciați) la adresa celor de la Miami și a lui LeBron în special.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite