NBA: Cleveland - Boston, duel de vis în playoff

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cleveland Cavaliers şi Boston Celtics se vor întâlni din nou în semifinalele Conferinţei de Est din NBA, după ce în 2008 au oferit o serie de vis, încheiată cu victoria celţilor după şapte meciuri. Boston a câştigat în acel an titlul de campioană.

Celtics a eliminat Miami cu scorul general de 4-1, câştigând marţi cu scorul de 96-86 meciul cinci al seriei, în timp ce Cavaliers a înregistrat acelaşi scor la general cu Chicago Bulls, învingând cu 96-94 în ultima partidă, disputată tot ieri.

Boston şi Cleveland şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat, când s-au întâlnit de patru ori, fiecare echipă obţinând câte un succes în deplasare. Între cele două s-a născut o mare rivalitate, mai ales după ce veteranii de la Celtics l-au oprit în 2008 pe LeBron James şi cavalerii săi din drumul către a doua finală NBA consecutivă, după cea pierdută la Spurs în 2007.

„Noi nu îi avem la suflet şi nici ei pe noi", a fost una dintre declaraţiile lui LeBron James după ultimul meci din sezonul regulat dintre cele două echipe, încheiat cu victoria celor Celtics, scor 117-113, pe teren propriu.

În 2008, în meciul decisiv al seriei, Paul Pierce şi LeBron James au avut un fantastic duel în ofensivă, câştigat de James, cu 45 de puncte faţă de cele 41 ale lui Pierce. Însă Cavaliers nu au câştigat şi meciul, fiind eliminaţi în semifinalele conferinţei, în timp ce Boston avea să treacă de Detroit în finala Estului şi apoi de Lakers în finala NBA, pentru a cuceri cel de-al 17-lea titlu de campioană.

Acea serie a adus şi una dintre cele mai spectaculoase faze din playoff din ultimii ani, un slam-dunk ireal al lui LeBron James peste Kevin Garnett, superstarul celor de la Celtics. Vezi faza:


Prima partidă dintre Cavaliers şi Celtics va avea loc sâmbătă seară sau duminică dimineaţa (ora României, ora exactă nefiind încă stabilită)

Vezi aici rezultatele tuturor meciurilor şi programul complet al playoff-ului NBA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite