Baschet: România, victorie cu Belarus în ultima secundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Dumitrescu, un excelent marcator de trei puncte
Tudor Dumitrescu, un excelent marcator de trei puncte

Tudor Dumitrescu a marcat singurul său coș din partida cu Belarus în ultima secundă a meciului, pentru a aduce victoria naționalei de baschet a României, scor 80-79. România are trei victorii din patru meciuri în cadrul preliminariilor pentru Eurobasket 2011, Divizia B.

Deși nu a evoluat decât cinci minute cu Belarus, Dumitrescu a fost eroul partidei cu ex-sovieticii. Extrema de la Gaz Metan Mediaș a marcat din spatele semicercului un coș uriaș, dintr-o pasă venită de la Andrei Mandache, chiar înainte de sunetul sirenei de final, când gazdele conduceau cu 79-77.

Vlad Moldoveanu a fost principalul marcator al naționalei cu 16 puncte, în timp ce Mihai Silvășan a fost pe post de "lunetist", cu cinci coșuri de trei puncte marcate din șapte încercări.

Titus Nicoară a fost din nou foarte aproape de un double-double, cu 8 puncte și 11 recuperări.

România a răzbunat înfrângerea de pe teren propriu cu Azerbaijan și este la egalitate cu Suedia și cu Azerbaijan, fiecare cu câte șapte puncte.

Următoarele meciuri din această campanie vor avea loc în vara anului 2011. Cum FIBA Europe a decis desființarea diviziilor valorice, începând de anul viitor, tricolorii luptă pentru ocuparea unei poziții cât mai bune în urne, la startul preliminariilor pentru Eurobasket 2013.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite