Baschet: Naţionala feminină a ratat calificarea la Eurobasket 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină de baschet a ratat orice şansă de calificare la Eurobasket 2011, după ce a pierdut în Letonia, scor 83-70, al patrulea meci din cadrul grupei B a preliminariilor.

România are patru înfrângeri din tot atâtea meciuri şi se află pe ultimul loc în grupa din care mai fac parte Serbia şi Israel.

Tricolorele au fost dominate la capitolul recuperare, 49-21 în favoarea gazdelor şi nu au găsit soluţii sub panou pentru „bestia" Zane Tamane, care a încheiat partida cu 15 puncte şi 14 recuperări.

„Dincolo de orice, cred că recuperările au facut diferenţa astăzi. Din păcate iar am suferit la acest capitol. Mă bucură evoluţia unor jucătoare din noul val, a fost o experienţă utilă pentru ele. România va evolua cât de bine va putea şi în ultimele două jocuri, cu Serbia şi Israel şi vom căuta să obţinem prima noastră victorie în această campanie. Am fost aproape de acest lucru în meciul cu Israel, dar şi astăzi am avut câteva oportunităţi nevalorificate", a declarat antrenorul Gheorghe Mandache pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Baschet.

Din nou singurele jucătoare din România care au evoluat în WNBA au fost protagoniste pentru naţională. Florina Păşcălău a fost principala marcatoare a echipei noastre cu 21 de puncte în timp ce Gabriela Mărginean a totalizat 13 puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive. O evoluţie excelentă a avut şi Eli Pavel, o tânără jucătoare de 20 ani, care a reuşit 12 puncte şi 6 recuperări în 23 de minute de joc.

România va juca următorul meci cu Serbia, pe teren propriu, joi, de la ora 18.00. Partida ale loc la Arena Baschetului din Capitală (complexul Lia Manoliu) şi va fi transmisă în direct de TVR 3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite