Baschet: Naţionala României, debut cu stângul în preliminariile pentru europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de baschet feminin a României a piedut primul meci din în grupa B a preliminariilor CE din 2011, sâmbătă, la Bucureşti, în faţa reprezentativei Letoniei, scor 47-76.

Româncele au început bine partida, dar nu au putut să ţină avantajul prea mult. Letonele au ripostat, profitând de gafele României în faza ofensivă, reuşind să iasă la pauza mare, cu un avantaj de 9 puncte.

Tricolorele au rezistat doar 20 de minute în cursa pentru primul succes al preliminariilor, eşecul de sâmbătă atârnând greu în economia grupei B, din care se califică la turneul final doar primele două clasate.

Marcatoarele tricolore au fost Paşcalău 12 puncte, Mărginean 10, Diaconu 6, Ciocan 6, Pop 4, Mandache 4, Uiuiu 3, Pârău 2, în timp ce pentru Letonia s-au remarcat Basko 11 şi Karklina 10 puncte.

Următoarele meciuri ale României din grupa B sunt programate astfel: cu Serbia (17 august, deplasare), cu Israel (20 august, Târgovişte), din nou cu Letonia (23 august, deplasare), cu Serbia (26 august, Târgovişte) şi cu Israel (29 august, deplasare).

În primul meci din grupa B, disputat joi, Israel a dispus de Serbia, pe teren propriu, cu scorul de 93-65.
Naţionala feminină a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 2007.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite