Baschet: Asesoft câştigă după un nou thriller!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă primul meci a a avut un final dramatic, tenisunea a fost împinsă către limite în meciul al doilea încheiat tot cu victoria Asesoftului după două reprize de prelungiri. Darius Hargrove a fost eroul campionilor marcând 48 de puncte alături de 11 recuperări şi 4 pase decisive. Clujenii merg la Ploieşti pentru meciurile trei şi patru cu un deficit de 0-2 la general.

111-113 scor final! Decizie incredibilă a clujenilor care au ales să faulteze pe posesia Asesoftului când mai erau 11 secunde, iar Hargrove a marcat ambele aruncări libere. Apoi Dykes a ratat, clujenii au recuperat în ofensivă şi Cuic a ratat o aruncare de trei puncte în ultima secundă. "U" Mobitelco pierde al doilea meci pe teren propriu în aceeaşi manieră dramatică ca şi prima partidă şi Asesoft conduce cu 2-0 în finală. Urmează meciurile 3 şi 4 la Ploieşti în Sala Olimpia.

Min 50: 111-111 Ce drame mai poate aduce această serie??? Kabengele reuşeşte intercepţia, scapă spre ceea ce ar fi putut fi coşul victoriei pentru Asesoft, alunecă, Silvăşan ia mingea, este faultat de Kabengele şi înscrie ambele aruncări libere!!!!!!!

Min 50: 109-111 Kabengele reuşeşte un capac senzaţional la Dykes, pe o încercare de slam-dunk iar pe contraatac Hargrove este faultat şi marchează ambele libere. 23 secunde.

Min 49: 109-109 Kendall Dykes l-a făcut uitat la Cluj pe David Lawrence, îşi asumă aruncările şi le înscrie însă nici Hargrove nu se lasă mai prejos, are 44 de puncte

Min 47: 106-107 Dykes e omul providenţial pentru clujeni, marcheaz două coşuri la rând, dar Hargrove şi Burlacu au avut replica pregătită. Burlacu a marcat 4 puncte în această a doua repriză de prelungiri

Min 45: 102-102 ÎNCĂ O REPRIZĂ DE PRELUNGIRI!!!!! HARGROVE nu poate fi oprit, a egalat pentru ploieşteni, are 41 de puncte marcate!

Min 45: 102-100 Dykes ia o acţiune pe cont propriu şi marchează cu 13 secunde rămase din timpul de joc. Time-out Asesoft.

Min 45: 100-100 Burlacu marchează o aruncare liberă din două. Clujenii l-au pierdut pe Krstanovici eliminat pentru cinci greşeli personale. 36 de secunde rămase din prima repriză de prelungiri.

Min 44: 100-99 Silvăşan înscrie o nouă aruncare de trei puncte importantă după ce Krstanovici marcade la două puncte iar Medvedj transformase o liberă. Hargrove este pe tot terenul pentru Asesoft şi are 39 de puncte

Min 42: 94-93 Se joacă pe muchie de cuţin. Hargrove este fenomenal şi a adunat 35 de puncte, 8 recuperări şi 4 pase decisive pentru ploieşteni.

Min 40: 91-91 Coşmar pentru clujeni. Krstanovici a marcat o singură liberă din două, iar Hargrove a marcat de trei puncte în ultima secundă a meciului!!!!!! PRELUNGIRI!

Min 40: 90-88 Incredibil! Krstanovic a ratat doua libere iar apoi Burlacu marchează una din două. 7 secunde şi Krstanovici este din nou la linia de libere, linia suferinţei pentru clujeni şi în primul meci

Min 40: 90-87 Hargrove înscrie din nouuu! 30 de puncte are americanul în acest meci. Încă 9 secunde dintr-un nou meci cu final în care poţi face oricând un stop cardiac dacă eşti fanul uneia dintre cele două echipe

Min 40: 90-84 Hargrove le-a dat emoţii clujenilor cu un coş de trei puncte, urmat de un coş pe contraatac, dar Silvăşan s-a concentrat de la linia de aruncări libere. Încă 23 de secunde.

Min 40: 86-79 Cu 49 de secunde înainte de final, Clujul are un avantaj de 7 puncte şi ploieştenii au posesia. După ce a fost erou în meciul de ieri, Blidaru a greşit o pasă la 83-77 pentru Cluj şi l-a pus în situaţie de singur cu panoul pe Medvedj care a marcat fără probleme.

Min 38: 81-77 Asesoft rămâne în continuare în meci după un coş la interior al lui Griffith şi un coş de trei puncte al lui Cepulis.

Min 35: 77-68 Dykes a marcat coşul "trezirii" pentru clujeni, un slam-dunk, cu fault, peste Cătălin Burlacu, a marcat şi aruncarea liberă, iar apoi Krstanovic şi Medvedj, ultimul de la 8 metri, au marcat două uriaşe coşuri de trei puncte care au completat un parţial de 9-0 pentru gazde. Cuic a fost sancţionat cu greşeală antisportivă pentru un cot aplicat lui Blidaru, care a ratat aruncările libere aferente. Cepulis l-a imitat pe coechipierul său cu alte două libere ratate spre disperarea lui Vladimir Arnautovic, antrenorul ploieştenilor.

Min 32: 68-68 Hargrove a început fulminant sfertul decisiv cu 2 aruncări consecutive de trei puncte marcate şi Asesoft egalează la 68. Hargrove are 22 de puncte.

Min 30: 68-62 Asesoft a revenit în forţă pe finalul sfertului trei şi publicul clujean a început să întrevadă frânturi din finalul meciului de vineri. Gazdele s-au apărat în continuare excelent în spaţiul de trei secunde, i-au forţat pe ploieşteni să arunce de la distanţă, de unde nu au marcat. Dar în ultimul minut al sfertului, jucătorii de la Mobitelco au greşit tre mingi consecutiv şi le-au permis adversarilor să se apropie la numai şase puncte înaintea sfertului decisiv. Clujul nu a marcat în ultimele 2 minute şi 24 de secunde din partea a treia a jocului.

Min 25: 60-49 Clujenii au dominat prima parte a sfertului al treilea şi s-au distanţat la 20 de puncte după două aruncări de la distanţă marcate de Silvăşan, pentru 60-40. Dar a urmat apoi un run de 9-0 al ploieştenilor, cu Blidaru marcând de două ori de la 3 puncte, în timp ce Cepulis a marcat trei aruncări libere după ce a fost faultat pe aruncare în spatele semicercului.

Clujul a dominat prima jumătate datorită ofensivei care a funcţionat excelent, cu procentaje de peste 70 la sută la aruncările de două puncte, 50 la sută la trei puncte şi 90 la sută la libere. Mobitelco a ştiut să speculeze lejeritatea cu care Asesoft s-a apărat în multe dintre faze, în special pe finalul sfertului doi când Kabengele a fost depăşit de fiecare dată foarte uşor şi a dezechilbrat sistemul defensiv. În ofensivă ploieştenii au un procentaj dezastruos la 3 puncte, acolo unde doar Cepulis a marcat (2 din 3), restul coechipierilor ratând de 9 ori din spatele semicercului. Krstanovici şi colegii săi au produs ravagii şi la nivelul greşelilor personale, acolo unde titularii de sub panou ai prahovenilor, Burlacu şi Griffith au fiecare câte trei faulturi.

Principalii marcatori la pauză:

Cluj: Krstanovic 19 puncte, 4 recuperări, Cuic 9 puncte, 5 pase decisive, Dykes 9 puncte, Medvedj 8 puncte
Ploieşti: Cepulis 10 puncte, Hargrove 9 puncte, 5 recuperări, Burlacu 6 puncte

Min 20: 52-35 Ploieştenii nu au mai marcat în ultimele 3 minute şi 52 de secunde ale sfertului doi şi "U" Mobitelco s-a distanţat la 17 puncte la pauza mare. Cuic şi Medvedj au preluat controlul ofensivei clujene din mâinile lui Krstanovic, în timp ce ploieştenii nu au găsit soluţii în atac. Nici în ultima parte a sfertului doi nu au lipsit momentele fierbinţi, Dykes fiind sancţionat cu fault tehnic pentru proteste, după ce Ilici a jucat, regulamentar, o minge deasupra inelului.

Min 15: 37-29 Meciul este plin de tensiune. Antrenorul clujenilor Marcel Ţenter primeşte fault tehnic după ce a intrat pe teren pentru a le cere socoteală arbitrilor, care au fluierat un fault în atac la Krstanovici. Hargrove şi Cepulis continuă să-şi ţină echipa în meci, şi au 9 respectiv 8 puncte în timp ce Krstanovici totalizează 19 puncte şi are o evoluţie remarcabilă şi în apărare.

Min 10: 31-20 după primul sfert. Krstanovici a avut o evoluţie excepţională marcând nu mai puţin de 17 puncte pentru Mobitelco. Cepulis şi Hargrove sunt principalii realizatori pentru oaspeţi, cu câte şase puncte.

Min 5: Scorul este 10-9 pentru gazde, care au început mai bine şi au condus cu 10-5 după coşurile de trei puncte ale lui Silvăşan şi Medvedj

Titulari:

Cluj: Medvedj, Ciuici, Krstanovic, Silvăşan, Dykes
Ploieşti: Blidaru, Hargrove, Burlacu, Cepulis, Griffith

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite