MCM Târgovişte, pas uriaş spre semifinalele FIBA Eurocup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frohlich a jucat magnific cu Gran Canaria marcând 30 de puncte
Frohlich a jucat magnific cu Gran Canaria marcând 30 de puncte

Baschetbalistele de la MCM Târgovişte vor să scrie istorie. Campioana României a întâlnit în această seară, pe Dinamo Kursk în prima manşă din sferturile de finală ale FIBA Eurocup, cu 75-57 (19-16, 26-13, 18-16, 12-12).

Jucătoarele clubului dâmboviţean au condus din prima până în ultima clipă.

Cele mai multe puncte ale campioanei României au fost reuşite de Doron şi Thmpson (câte 15), urmate de Frohlich şi Ogorodnikova (câte 14), în timp ce la oaspeţi s-a remarcat Robbins, cu 16 puncte.

Returul va avea loc peste o săptămână, în Rusia.

Câştigătoarea din dubla manşă a sferturilor se va califica în semifinalele competiţiei. Obiectivul MCM Târgovişte în actuala ediţie a FIBA Eurocup este câştigarea trofeului.

La aproape 25 de ani după ce echipa de aur a „U" Cluj ajungea în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni la feminin, MCM Târgovişte a reuşit  aceeaşi performanţă în cea de-a doua competiţie ca valoare din Europa în acest moment, Eurocup.

MCM Târgovişte s-a calificat în sferturi chiar dacă a cedat manşa retur din optimile de finală, în deplasare cu Gran Canaria, scor 78-67, diferenţa făcând-o turul la 25 de puncte diferenţă, în timp ce rusoaicele s-au acces aici după ce a zdrobit pe Seat Gyor din Ungaria, 170-100, scor cumulat în ambele manşe.

„Pentru a trece de Kursk trebuie să jucăm cel mai bun baschet al nostru. Cred că cine se va califica mai departe va câştiga trofeul", a mai spus Gabriel Boriga, preşedintele de onoare al MCM Târgovişte.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit în grupa preliminară H a Eurocup, pe care au încheiat-o cu acelaşi bilanţ, patru victorii şi două înfrângeri, pe primele două locuri, calificându-se în 16-imile de finală. În meciurile directe, victoriile au fost împărţite, 62-56 pentru MCM, la Târgovişte, şi 82-70, pentru Dinamo, pe teren propriu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite