Tăvălugul MCM Târgovişte, victorie la 25 de puncte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frohlich a jucat magnific cu Gran Canaria marcând 30 de puncte
Frohlich a jucat magnific cu Gran Canaria marcând 30 de puncte

MCM Târgovişte, campioana României la baschet feminin a obţinut o victorie zdrobitoare în faţa echipei spaniole Gran Canaria, scor 80-55, în optimile de finală ale Eurocup.

Linda Frohlich a reuşit un meci magnific cu 30 de puncte marcate în timp ce conducătorul de joc Shay Doron a susţinut-o cu 23 de puncte, inclusiv un coş senzaţional de la centrul terenului în chiar ultima secundă de joc. Anne Marie Părău a contribuit la toate capitolele cu 13 puncte, 5 recuperări şi 7 pase decisive.

Tina Thompson, superstarul naţionalei SUA, a totalizat cu doar 4 puncte şi 6 recuperări fiind eliminată pentru cinci greşeli personale. Americanca a fost una dintre cele mai active jucătoare în defensivă acolo unde cu ajutorul lui Frohlich şi a Larisei Toma au anihilat-o pe  Aneika Henry, pivotul oaspetelor, care a încheiat meciul cu 10 puncte.

Târgovişte a condus şi la 38 de puncte diferenţă în sfertul al treilea, dar spanioloaicele au revenit pe final micşorând proporţiile scorului. Jaklin Zlatanova a fost principala realizatoare a oaspetelor cu 15 puncte şi 11 recuperări. MCM are însă un retur dificil în Spania, acolo unde Gran Canaria este o forţă, reuşind în "şaisprezecimi" să întoarcă un deficit de 22 de puncte înregistrat după meciul tur cu croatele de la Sibenik.

"Trebuie să fim precauţi înaintea meciului retur. Am obţinut o victorie frumoasă dar nu trebuie să facem greşeala să mergem în Spania pentru a conserva rezultatul. Sper să ne calificăm cu o victorie în deplasare", a declarat Cătălin Tănase, antrenorul principal al târgoviştencelor.

"Nu se poate ca o jucătoare să evolueze foarte bine în fiecare meci. Avem un lot echilibrat în care vine rândul fiecăreia să strălucească", a comentat Tănase jocul mai puţin reuşit al americancei Tina Thompson.

Partida retur va avea loc joi 4 februarie în Las Palmas. Târgovişte, care a reuşit deja o performanţă istorică în baschetul românesc, fiind prima echipă feminină care se califică, după 1989, într-o fază atât de avansată a cupelor europene, are ca obiectiv cucerirea trofeului Eurocup.

Vezi aici statisticile complete ale partidei

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite