VIDEO/Cum să câştigi un trofeu, când adversarii sărbătoresc deja victoria!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partizan Belgrad a marcat coşul victoriei în finala Ligii Adriatice în ultimele zecimi de secundă, în timp ce adversarii lor, croaţii de la Cibona Zagreb sărbătoreau la centrul terenului o aruncare marcată de la trei puncte când mai erau 0,6 secunde din meci, despre care şi-au imaginat că e cea decisivă.

Mai erau 5,2 secunde din finala Ligii Adriatice. Cibona Zagreb era condusă pe propriul teren de către marea rivală din Serbia, Partizan Belgrad, scor 71-72. Iar Partizan beneficia şi de două aruncări libere, prin Lawrence Roberts. Presiune imensă, fanii croaţii crează o atmosferă insuportabilă pentru american, care ratează ambele libere. Fără time-out la dispoziţie, croaţii se năpustesc în terenul de atac şi Bogdanovici marchează de trei puncte din colţul terenului. 74-72 şi croaţii se aruncă unul în braţele celuilalt la centrul terenului.

Ce nu au sesizat a fost că pe cronometrul care indica timpul de joc mai erau 0,6 secunde. Timpul minim considerat suficient pentru ca un jucător să primească mingea şi să o elibereze înainte de expirarea. Rasici repune de sub panou, mingea ajuge la Dusan Kecman la câţiva metri de centrul terenului, iar acesta lansează o aruncare disperată peste grupul de jucători croaţi care sărbătorea deja la centru. Mingea loveşte panoul, intră în inel şi în acel moment sârbii încep să exulte în timp ce croaţii înţeleg cu greu ce s-a petrecut. 74-75 scor final, reluările arătând clar că aruncarea lui Kecman a fost în timpul regulamentar.

Şocul se instalează în tabăra croată, în timp ce jucătorii de la Partizan dau deja primele interviuri.

Drumul de la extaz la agonie a durat exact 0,6 secunde şi nu a fost surprins în direct nici măcare de către televiziunea croată, cea care a produs transmisia meciului. Operatorii de la camerele de plan general ai HRT erau concentraţi asupra horei pe care jucătorii de la Cibona au încins-o la mijlocul terenului şi au ratat coşul lui Kecman. Un singur cameraman, aflat la marginea terenului, a reuşit să surprindă faza, obturat însă de meleul de la centru.

"Nu ştiu cum să explic această victorie. Nu ştiu ce să spun. Am fi putut evita tot acest dramatism dacă ne concetram mai bine în timpul jocului. Am avut mai multe şanse să încheiem socotelile. O aruncare ca asta vine o dată la un milion de ani. Când l-am văzut pe Rasici uitându-se la mine, m-am gandit doar să arunc mingea câte de repede pot pentru a nu expira timpul. Am mai reuşit o astfel de aruncare când jucam la Panathinaikos dar nu a fost pentru victorie", a declarat la final eroul meciului, Dusan Kecman.

Partizan Belgrad a câştigat pentru a patra oară consecutiv Liga Adriatică, care reuneşte cele mai bune echipe din spaţiul ex-iugoslav. Belgrădenii au un sezon excelent. Acum o săptămână au cucerit Cupa Serbiei şi sunt calificaţi şi în Final Four-ul Euroligii, acolo unde vor întâlni în semifinale pe Olympiakos Pireu, la 7 mai, la Paris.

Vezi aici incredibilul final al meciului:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite