VIDEO: Violenţe şi la baschet, în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii rivalelor de moarte Olympiakos Pireu şi Panathinaikos Atena nu se dezmint şi au provocat întreruperea de mai multe ori a ultimului meci din finala campionatului grec de baschet. În cele din urmă partida a fost întreruptă definitiv cu un minut înainte de final.

Panathinaikos Atena a câştigat partida disputată în deplasare cu scorul înregistrat pe tabelă când mai era un minut şi trei secunde din meci, 76-69. Panathinaikos s-a impus cu scorul general de 3-1, cucerind al optulea titlu consecutiv şi al 12-lea în ultimii 13 ani.

Meciul disputat în arena din portul Pireu, care avea să fie decisiv, a început cu o oră întârziere din cauza incidentelor din tribună între fanii celor două echipe. Apoi a urmat o nouă pauză forţată, pentru alte aproximativ 60 de minute, la jumătatea sfertului al 3-lea. Oficialii partidei au cerut evacuarea unei părţi a publicului şi înlăturarea spectatorilor amplasaţi în spatele băncilor tehnice.

Jucătorii de la Panathinaikos au fost bombardaţi cu diverse obiecte şi s-au refugiat imediat pe tunelul mobil care duce la vestiare.

În cele din urmă arbitrii au decis să fluiere sfârşitul partidei când mai era de disputat un minut şi trei secunde din timpul regulamentar de joc ca urmare a unor noi incidente provocate de fanii echipei gazdă.

Panathinaikos a dominat partida, cu excepţia primelor minute, principalii realizatori fiind Mike Batiste, cu 20 puncte şi 11 recuperări şi Vassilis Spanoulis, 15 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive. Pentru gazde s-au remarcat Ioannis Bouroussis 15 puncte şi 4 recuperări, Linas Kleiza, cu 11 puncte şi 4 recuperări şi Josh Childress, 10 puncte, 6 recuperări şi 4 pase decisive.

După meci cei de la Olympiakos au anunţat că vor boicota întrecerile interne pe viitor dacă vor mai avea parte de arbitraje ostile, aşa cum a fost considerat cel din această finală.

Vezi aici imagini:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite