Baschet: Mediaş a eliminat Asesoft din Cupă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gaz Metan Mediaş este prima echipă care reuşeşte în ultimele şapte sezoane să oprească drumul celor de la Asesoft Ploieşti către un trofeu intern, după victoria cu 65-59, din semifinalele Cupei României.

După un meci extrem de fizic, în care au existat destule dueluri la limita sau chiar dincolo de limita regulamentului, Mediaşul conducea la opt puncte diferenţă când mai erau 2 minute şi 38 de secunde şi părea că nu mai poate scăpa victoria.

Orgoliul rănit al echipei care a reuşit şase eventuri consecutive a ieşit la iveală, ploieştenii marcând opt puncte consecutive, două aruncări de la mare distanţă ale lui Cepulis şi Burleson şi două aruncări libere reuşite de Căruţaşu.

Medişenii au replicat prin două puncte marcate de Titus Nicoară, omul care a fost MVP-ul meciului cu 10puncte, 15 recuperări şi 2 intercepţii.

Asesoft a pierdut prin greşeli imense următoarele două posesii. Mai întâi Burleson a forţat fără sens o aruncare de trei puncte, iar apoi Adrian Blidaru, care a totalizat nu mai puţin de şase mingi pierdute, şi-a îngropat definitiv echipa ratând singur cu inelul pe pătrundere. În ultimele câteva zeci de secunde Jarett Howell şi-a păstrat calmul de la linia de aruncări libere şi a pecetluit o victorie istorică pentru Mediaş.

Pe lângă Titus Nicoară, Dumitrecu şi Pavlovici au marcat fiecare câte 15 puncte, iar conducătorul de joc Howell a reuşit 12 puncte şi 6 pase decisive.

Ploieştenii s-au lovit de o apărare de netrecut şi au încheiat meciuri cu procentaje dezastruoase la aruncările din acţiune, doar 35 la sută la două puncte şi 28 la sută la trei puncte. Doar Rashard Griffith cu 14 puncte şi Arvydas Cepulis cu 12 puncte s-au remarcat în ofensivă. Este pentru prima oară în acest sezon când prahovenii nu reuşesc să marcheze mai mult de 60 de puncte într-un meci.

După şase sezoane în care a cucerit toate trofeele pe plan intern, Asesoft Ploieşti este oprită în drumul către Cupa României, în timp ce Gaz Metan Mediaş va disputa sâmbătă finala cu Elba Timişoara, meci transmis în direct de TVR 2, de la ora 18.00. Ploieştenii întâlnesc în deschidere, în finala mică, pe CS Otopeni. Turneul Final Four al Cupei României are loc la Sibiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite