Căruţaşu şi Ciocan, baschetbaliştii anului 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Căruţaşu (dreapta) a fost cel mai bun jucător din 2009
Virgil Căruţaşu (dreapta) a fost cel mai bun jucător din 2009

Virgil Căruţaşu de la Asesoft Ploieşti a fost desemnat baschetbalistul anului 2009 în timp ce Cristina Ciocan de la Sepsi Sfântu Gheorghe a fost aleasă cea mai bună jucătoare a anului de către Federaţia Română de Baschet.

Premiile au fost oferite în cadrul Galei Baschetului care a avut loc aseară la Rin Grand Hotel.

Trofeele acordate jucătorilor străini din campionatul românesc au fost cucerite de americanul Rashard Griffith de la Asesoft Ploieşti, respectiv sârboaica Suzana Milovanovici de la ICIM Arad. Galeria premianţilor a fost completată cu naţionala de baschet feminin, care a cucerit medalia de aur la Jocurile Francofoniei şi a fost aleasă cea mai bună echipă, iar antrenorul ei, Gheorghe Mandache, a primit trofeul care îl răspălăteşte pe cel mai bun antrenor al anului.

George Vassilakopoulos, preşedintele FIBA Europe, a primit un trofeu de excelenţă din partea Federaţiei Române de Baschet. "Eforturile pe care Federaţia din România le-a depus în ultimii ani sunt remarcabile, în special în ceea ce priveşte promovarea baschetului, şi cred că sportivii români vor avea şansa să se facă remarcaţi în curând", a declarat Vassilakopoulos.

Gala Baschetului a fost şi un prilej de reunire a fostelor glorii ale acestui sport în România, care se regăsesc sau se vor regăsi în "Galeria legendelor" care a fost amenajată în "Arena Baschetului". Inaugurată ieri, în cadrul Complexului Sportiv Naţional "Lia Manoliu", noua sală găzduieşte la intrare un "Hall of Fame", acolo unde personalităţi ale acestui sport şi-au lăsat ca amintire urmele palmelor, asemenea celebrului "Walk of Fame" de la Hollywood.

"A fost un an bun pentru baschetul românesc. Am reuşit, printre altele, prima medalie de aur din istoria baschetului românesc, prin naţionala de fete la Jocurile Francofoniei, am dat în folosinţă această arenă dedicată exclusiv baschetului, prima în cei 89 de ani de istorie a Federaţiei, dar cred că cel mai important lucru este că numărul de practicanţi ai acestui sport în România s-a dublat, iar acest lucru ne dă mari speranţe pentru viitor", a spus Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet.

CITIŢI ŞI:

Sibiu: „Bătrânul“ Cătălin Zmărăndescu revine în ring

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite